Şikayetler Artık Şikayetihbar Da Olacak

Günümüzde insanlar için ciddi sorunlardan biri de alınan mal veya hizmetlerle ilgili sıkıntılarının çözümü oluyor.

Şikayetler Artık Şikayetihbar Da Olacak
30 Temmuz 2014 Çarşamba 22:06 tarihinde eklendi.

Günümüzde insanlar için ciddi sorunlardan biri de alınan mal veya hizmetlerle ilgili sıkıntılarının çözümü oluyor. Bu durumda tüketici ya şikâyetini iletecek ve takip edecek zaman bulamıyor ya da yaptığı şikâyetten bir sonuç alamıyor. İnsanları bu sıkıntılardan kurtarmak ve bu alanda onlara kolaylık sağlamak isteyen Ranet Bilişim Ltd. Şti. sahibi Özlem Drahyalı Şikayetihbar internet sitesini kurdu. Bir üründen, hizmetten ya da firma ve kurumdan şikâyeti olanlar bunu sanal ortama taşıma fırsatı bulmuş oluyor. 


Şikâyetlerin sanal ortamda binlerce kişi tarafından görünüyor olması firmaların şikâyetlerle ilgili daha duyarlı olmasına neden oluyor. Şikayet eden kişiye çoğunlukla da firma tarafından cevap veriliyor. Bütün bunlar tüketicilerin firmalar hakkında daha fazla bilgi sahibi olmasını da sağlıyor. Bir mal ya da hizmet almadan önce firma seçimi konusunda daha dikkatli olunuyor. Siteye girerek hangi firma hakkında veya hangi ürün hakkındaşikayet var öğrenebilirsiniz. 


Ayrıca sitede tüketici hakları ile ilgili haberleri de bulabiliyorsunuz. Değişen ve yeni çıkan yasa maddelerini öğrenebiliyorsunuz. Geçen Nisan ayında yayın hayatına başlayan sitede yüzlerce şikâyet iletildi ve site de bu şikâyetleri ilgili kurumlara iletti. İnsanların en çok şikâyeti bankalarla ilgili olduğunu görüyoruz. Özellikle de kredi kartlarındaki kullanım ücretleri gibi konularda yoğun şikâyetler oluyor. Siz de hangi alanda olursa olsunşikayetim var diyorsanız siteye üye olarak şikâyetinizi dile getirebilirsiniz. Şikâyetleriniz hemen ilgili kuruma ve firmaya iletilecek ve sitede yayınlanacaktır. Firmanın verdiği cevap da sitede yer alacaktır. sikayetihbar.com sitesinde bu alandaki hizmetler tamamen ücretsizdir. Gıdadan giyime, elektronikte ulaşıma, temizlikten beyaz eşyaya kadar her kategoride şikâyet yapabilirsiniz. Site bu hizmetleriyle tüketicilere en büyük hizmeti vermiş oluyor.