Şike davasında duygusal anlar

''Futbolda şike'' davasının tutuklu sanığı Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı İlhan Ekşioğlu'nun ek savunmasını tamamladığı sırada kızının, ''Baba seni çok seviyorum'' diye seslenmesi üzerine duruşma salonunda bulunan bazı sanık ve sanık yakınlarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Şike davasında duygusal anlar
30 Mart 2012 Cuma 16:31 tarihinde eklendi, 1.146 kez okundu.

 

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın avukatı Köksal Bayraktar, şike iddialarının hep telefon konuşmalarına dayandırıldığını öne sürerek, ''Şike yapma hadisesi CMK'da yer almış bir suç değildir'' dedi. 
     
Yıldırım'ın kişiliği itibariyle hiçbir zaman delilleri karatma girişiminde bulanacak bir insan olmadığını dile getiren Bayraktar, 16 aydan beri bu olaylarla iç içe olduklarını ve bu süreçte yargılama makamlarının delilleri topladığını söyledi. 
     
Bayraktar, 3 gün önce önemli bir olay yaşadıklarını belirterek, şöyle devam etti: 
     
''Siz izin verdiniz, kız voleybolcular geldi. Bunun önemi şu, voleybol takımı oyuncuları gelip başkanlarını gördü ve size kadar gelip şampiyonluk topunu verdiler. Aziz Yıldırım 20 yıla yakın hizmet vermiştir. Toplum için yaşayan bir insandır. Bir insan çıkıyor, 5 bin kişilik stadyumu 50 bin kişiliğe çıkartıyor. Aziz Yıldırım ise neticesini şike ithamıyla aldığı gibi 20 kişi geliyor ve ona teşekkür ediyor. Bu insanlığını göstermesi açısından önemli bir olay. Artık Fenerbahçe'mizi Aziz Yıldırım'la birleştirin, Yıldırım'ı da Fenerbahçe ile birleştirin. Bu salondan aklanarak çıkacağız. Tutukluluk haline son vermenizi istiyorum.'' 
     
Bayraktar'ın savunmasının ardından ek savunma yapan tutuklu sanık İlhan Ekşioğlu, tutuklandığı günden bu yana ailesi için endişelendiği anlattı. 
     
Ekşioğlu, ''Her akşam saat 5'te evde olan bir baba olarak, ailem tek başına ve tüm zorluklarla baş başa kaldığı için endişeliyim. Oğlum her mahkeme akşamı soruyor, kızım da büyük bir insan gibi kardeşlerine anlatmaya çalışıyor. Üzüntüsünü belli etmemeye çalışıyor ama daha fazla dayanamayacaklarını görüyorum'' diye konuştu. 
     
-''Çocuklarıma sarılmak, gökyüzüne bakmak istiyorum'' 
     
İlhan Ekşioğlu, tutuklu kaldığı sürenin sadece kendisini değil tüm aile bireylerini yıprattığını ifade ederek, ''Kendi adıma çok acı çekiyorum. Yattığım sürenin 3 katını yatmış gibi hissediyorum. Çocuklarıma sarılmak gökyüzüne sınırsız bakmak istiyorum. 32 metrekare avlumuz var, onun müsaade ettiği kadar gökyüzüne bakabiliyoruz. Her mahkeme akşamı kızımın umutsuzlukla buradan çıkmasına dayanamıyorum. Her karara saygı duyacağım. Oğlumun söylediği gibi eve kazanan olarak gitmek istiyorum'' şeklinde konuştu. 
     
Ekşioğlu'nun ek savunmasını tamamlamasının ardından kızı Tuana Ekşioğlu'nun, ''Baba seni çok seviyorum'' diye seslenmesi üzerine duruşma salonunda duygulu anlar yaşandı. Bazı sanık ve sanık yakınlarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü. 
     
Sanık Tamer Yelkovan- 
     
Tutuklu sanık Tamer Yelkovan da ek savunmasında, kulübün tek maaşlı çalışan tutuklusu olduğunu ifade ederek, suç işlemediğini ve hiçbir örgüte üye olmadığını iddia etti. 
     
Kulüpte muhasebe müdürü olduğunu söyleyen Yelkovan, ''105 yıllık bir kulüp kanun dışı bir iş yapmaz'' dedi. 
     
Yelkovan, kendi işi gereği verilen talimatları yerine getirdiğini belirterek, kanun dışı bir talimat almadığını ve vermediğini savundu. 
     
Tamer Yelkovan, ''Çocuklarım babalarının neden tutuklu olduğunu anlayamıyor. Suçsuz olduğumu Allah'ım da biliyor'' diyerek tahliyesini talep etti. 
   
 Duruşma, sanıkların tahliyeye ilişkin taleplerinin alınmasıyla devam ediyor. 
     
Bu arada duruşmanın öğleden sonraki oturumuna Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ve futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen de izleyici olarak katıldı.