Şike davasında karar açıklandı

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Olgun Peker ve Serdal Adalı’nın da yargılandığı şike davasında karar açıklandı.

Şike davasında karar açıklandı
09 Ekim 2015 Cuma 19:54 tarihinde eklendi, 1.221 kez okundu.
Futbolda şike davası sanıkların beraatiyle sonuçlandı.
 
Savcı bir önceki duruşmada aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu sanıklar hakkında beraat istemişti. Mahkeme heyeti kararı az önce açıkladı. Şike ile suçlanan tüm sanıklar beraat etti.
 
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Olgun Peker, Fenerbahçe Yöneticileri Ali Yıldırım, Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu, Beşiktaş eski Yöneticisi Serdal Adalı, Beşiktaş eski Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, futbolcular İbrahim Akın ve Korcan Çelikay'ın da aralarında bulunduğu tüm sanıkların beraatine karar verildi.
 
Mahkeme heyeti, beraat kararını oy birliğiyle aldı. DVD ve dinleme tapeleri yok hükmünde sayıldı, imha kararı verildi. 
 
Beraat kararının ardından FB TV'ye açıklamalarda bulunan Mosturoğlu, şunları ifade etti:
"İlk günden beri bize inanarak bu mücadeleyi destekleyen, inanan tüm Fenerbahçe taraftarına teşekkür ediyorum. İnanılmaz şeyler yaşadık bu süreçte. Hem Fenerbahçe'nin, hem de bizim aklanmamız nedeniyle mutluyuz. Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum. İlk günden beri kenetlenmemizi sağladı, motivasyonu oldu. Türkiye çok karanlık bir dönemden geçti. Kumpas davaları oldu, en büyük mağduriyeti Fenerbahçe kulübü yaşadı. Bu mücadele sadece Fenerbahçe'nin değil, Türkiye'nin mücadelesiydi."
 
AZİZ YILDIRIM: ONUR MÜCADELESİ VERİYORUZ 
Hakim Ahmet Civelek, Aziz Yıldırım'a, "Geçen duruşmada yoktun, bir sözün var mı?" diye sordu. Aziz Yıldırım, "Hayır hakim bey, avukatlarım gerekli savunmaları yaptı. 4 yıl 3 aydır bu mahkeme sürüyor. Onur mücadelesi yapan bir topluluk var. Kendim ve tüm arkadaşlarımın beraatini istiyorum" dedi.