Şike davasında karar günü

Şike davasında 5 aydır devam eden duruşmalarda sona gelindi. Cuma günü tutuklu sanıkların tahliye taleplerini reddeden mahkeme heyeti, davaya ilişkin son kararını bugün açıklayacak.

Şike davasında karar günü
02 Temmuz 2012 Pazartesi 08:14 tarihinde eklendi.

 

Futbolda şike ve teşvik primi iddialarına ilişkin 3 Temmuz 2011'de başlayan süreçte sona gelindi. Davaya bakan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi 4'ü tutuklu 93 sanık hakkında kararını verecek.
 
Davada en dikkat çekici isim kuşkusuz Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım oldu. Yıldırım 3 Temmuz 2011'de evinde gözaltına alındı.
 
Soruşturma derinleştikçe, gözaltı sayısı da yükseldi. Sekiz futbol kulübünden çok sayıda yönetici ve futbolcu soruşturma kapsamında gözaltına alındı.
 
Gözaltılar savcılık sorgularının ardından tutuklamalara dönüştü. Aziz Yıldırım da tutuklanan 33 kişi arasında yer aldı.
 
YILDIRIM'A 27 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ 
Davanın ilk duruşması ise, 14 Şubat'ta gerçekleşti. Savcı, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a 6 maçta şike,
 
3 maçta teşvik primi ve ekonomik çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurmak-yönetmek suçlarından 3 yıl 10 ay 15 günden 27 yıl'a kadar hapis istedi.
 
Fenerbahçe yöneticilerinden İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mostoroğlu hakkında ise örgüt üyesi olmak ile şike ve teşvik primi suçlamalarından 2 yıldan 10 yıla kadar hapis istendi.
 
Beşiktaş eski teknik direktörü Tayfur Havuçcu için şike yaptığı iddiasıyla 1.5 yıldan 4.5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.
 
93 SANIK HAKKINDA NİHAİ KARAR 
Savcı davanın 1 numaralı sanığı olgun Peker'in silahlı suç örgütü kurmak suçundan cezalandırılmasını istedi. Cuma günü çıkan ara kararda tutuklu 4 sanığın tahliye taleplerini reddeden mahkeme heyeti pazartesi günü 93 sanık hakkında nihai kararını verecek.