Şike FIFA 12'ye de girdi

Oyun tutkunlarının favorilerinden FIFA 12’de Türkiye’den sadece Galatasaray’ın yer aldığı, Fenerbahçe ile Beşiktaş’ın ise ‘şike’ iddiaları üzerine oyundan çıkarıldığı öne sürüldü.

Şike FIFA 12ye de girdi
25 Eylül 2011 Pazar 13:17 tarihinde eklendi, 1.292 kez okundu.

Futbol tutkunlarını bilgisayar ve konsol başına kilitleyen FIFA 11’in yerine geliştirilen FIFA 12’nin demo sürümü yayınlandı.
 

Vatan gazetesinin haberine göre, dünya üzerindeki belli başlı futbol liglerini barındıran ve birçok takımla oynama fırsatı sunan FIFA serisinde bu yıl Türkiye Spor Toto Ligi yer almıyor. Oyunda, Türkiye’yi temsil eden tek takım ise, “Dünya Takımları” kategorisinde yer alan Galatasaray. Galatasaray ile birlikte aynı bölümde oyun tutkunları Panathinaikos, Boca Juniors ve Kaizer Chiefs gibi takımları da seçebilecek. Ulusal takımlar kategorisinde ise Türkiye tam kadrosuyla oyun tutkunlarının parmaklarının ucunda.
 

FIFA’nın bu hamlesinin arkasında ise futbol federasyonunun kararı yer alıyor. Daha önce Futbol Federasyonu, FIFA serisinin üreticisi EA Sports ile sezon öncesinde ligin lisans anlaşmasını yapıyordu. Futbol Federasyonu’nun yönetimi yaz döneminde değişince, yeni yönetim oyun şirketlerine takımlarla tek tek anlaşmaları gerektiğini belirtti. Son anda alınan bu kararla birlikte 18 takımla kısa sürede görüşmek istemeyen EA Sports, Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe ile görüştü. Ortaya atılan bir iddiaya göre, şirket şike soruşturması nedeniyle Beşiktaş ve Fenerbahçe’ye ilettikleri teklifi geri çekti. Sonuçta Türkiye’den sadece Galatasaray ile anlaşma sağlandı.