Şike karşılığı yarış atı

Şike soruşturmasında tutuklanan İstanbul BB'li İbrahim Akın’ın itirafta bulunduğu iddia edildi. Beşiktaş’la oynanan kupa finali öncesinde 150 bin dolara anlaşan Akın’a maç sonrasında yarış atı hediye edildiği öne sürüldü

Şike karşılığı yarış atı
14 Temmuz 2011 Perşembe 08:33 tarihinde eklendi, 1.186 kez okundu.

 

Şike soruşturmasında tutuklanan İstanbul Büyükşehir Belediyespor’lu futbolcular İbrahim Akın ve İskender Alın’ın suçlamaları kabul ettiği öne sürüldü.
 
Radikal gazetesinde yer alan habere göre; İbrahim Akın, kupa finalindeki şike karşılığında yarış atı almış.
 
Fenerbahçe-İBB maçında gol atmaması karşılığında Kanarya’da 100 bin Euro aldığı kaydedilen İbrahim Akın’ın Ziraat Türkiye Kupası Finali öncesinde de Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı ile “şike” için anlaştığı öne sürülmüştü.
 
İbrahim Akın’ın, Adalı ile 150 bin dolara anlaştığı ve bu paranın karşılığında da Beşiktaş yöneticisinden “Soderone” isimli bir at aldığını itiraf ettiği öne sürüldü.
 
Normal süresi ve uzatmaları 2-2 biten finalin sonunda kupayı penaltılarla Beşiktaş kazanırken, İstanbul BB’nin bir golünü de İbrahim Akın atmıştı.
 
Akın takım arkadaşı İskender Alın’ın da kupa finali öncesi Beşiktaş’tan transfer sözü aldığını söylediği iddia edildi.
 
İbrahim Akın’ın şike karşılığı alacağı parayla adak kurbanı kestireceği savunuldu. Şike operasyonunda telefonları dinlenen Akın’ın, Fenerbahçe’ye gol atmaması karşılığında Kanarya’dan alacağı 100 bin dolar paradan harcayarak, “Koç Baba Türbesi”nde adak kestireceğini söylediği iddia edildi.