"Sıkıldım artık gidiyorum"

Felipe Melo, ülkesine dönmek için harekete geçti. “Beni alıyorsanız alın, yoksa gidiyorum” diyen Melo, Sao Paulo ile görüşmelere başladı

Sıkıldım artık gidiyorum
01 Temmuz 2013 Pazartesi 11:32 tarihinde eklendi.
Galatasaray'ın  geçen sezon yeniden sözleşme imzalamak için uzun süre peşinden koştuğu ve ancak 10 Ağustos’ta yani lig ilk maçından sadece 10 gün önce  kadrosuna katabildiği Felipe Melo sarı-kırmızılılarla köprüleri atmak üzere.

Nedeni ise geçen sezon kulübe yaptığını bu kez kendisinin yaşıyor olması. G.Saray önce iki sezondur takımda kiralık olarak forma giyen Brezilyalı futbolcunun sözleşmesinde yer alan opsiyonu kullansa 6.5 milyon Euro’ya bonservisini alabilecekti. Ancak 30 Nisan’a kadar geçerli olan opsiyon için Juventus’la temasa geçilmezken görüşmeler için sezonun tamamlanmasını bekledi.
 
1 ay önce de başkan Ünal Aysal’ın danışmanı Bülent Tulun, Melo’nun menajerleri ile İstanbul’da bir görüşme yaptı. Bu zirvede taraflar 2.9 milyon Euro garanti ücret ve 20 bin Euro da maçbaşı karşılığında prensip olarak anlaşmaya vardı. Tulun bu görüşmede kulübün içinde bulunduğu genel kurul atmosferini hatırlatarak anlaşmanın seçimden sonra yapılacağını Melo’nun temsilcilerine iletti.
 
FRED&JO ÖRNEĞİ
Juventus da bonservisi için 6 milyon Euro talep ederken, G.Saray ise 3.5 milyon Euro önerdi. Ancak İtalyan ekibi pazarlığa açık olmasına rağmen Juventus’la görüşmek için de bir girişimde bulunulmadı.
 
BU arada tatilde bulunmasına rağmen Melo, Türkiye’deki gelişmeleri, medyayı yakından takip ediyor. Kulübün kendi pozisyonu için başka isimlerle görüştüğünü bilen Melo’nun yerine düşünülen vatandaşı Wellington ile yakın arkadaşı olan Sambacı’nın, Obi Mikel isminin de gündeme gelmesinin ardından “G.Saray benimle oyun mu oynuyor?” noktasına geldiği öğrenildi. Eşinin Brezilya’ya dönmek istemesi ve Fred ile Jo örneklerinde olduğu gibi futbol hayatına Brezilya’da devam etmesi durumunda yeniden milli takım formasını giyebileceğini düşünen Felipe Melo. Sao Paulo ile görüşmelere başladı bile. G.Saray’a “Beni alıyorsanız alın yoksa gidiyorum” diyen Melo’nun Sao Paulo’nun istediği rakam olan 2.5 milyon Euro’yu vermesi durumunda ülkesine dönmeye hazır.

Vatan Gazetesi