"Sıkıntı ile karşılaşmadık"

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Başbakan Erdoğan'ın kız ve erkek öğrencilerin aynı evde kalmasıyla ilgili, “Kayseri’de bununla ilgili bir sıkıntı ile karşılaşmadık.” dedi.

Sıkıntı ile karşılaşmadık
06 Kasım 2013 Çarşamba 18:13 tarihinde eklendi.


Vali Orhan Düzgün, ilçe gezilerine Akkışla ve Sarıoğlan ilçeleri ile devam etti. İlk önce Akkışla İlçesi’ni ziyaret Vali Düzgün, burada ilçe Kaymakamı Cevat Gün tarafından karşılandı. İlçe hakkında kısa bilgi alan Vali Düzgün, ardından Belediye Başkanı Azmi Kazım Sunkur’u ziyaret etti.

Burada Akkışla’da yetişen gilaburu masaya yatırıldı. Vali Düzgün, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ziyaretinde bile gilaburu ikram ettiğini belirterek, gilaburuya sahip çıkılması için ilçede dernek altında bir kurumun oluşturulmasını istedi.

Vali Düzgün, gerekli tanıtımların yapılmasını isteyerek, “Dernek kurularak, bunun tanıtımı yapılmalı. Dernek aracılığıyla pazarlama işi yürütülmeli” diye konuştu. Bu konuşmalarının üzerine İl Jandarma Komutanı Albay Halil Uysal, çay yerine gilaburunun ikram edilmesiyle daha da iyi tanıtımın olacağını söylemesi ise gülüşmelere neden oldu.

Ganişeyh köyünün yolu Vali Düzgün’ün ziyaretinde yine gündeme geldi. Ahmet Demir, Vali Düzgün’den yol için destek istedi. Vali Düzgün, yolu yapılması için gerekli desteği sağlayacaklarını ifade etti.

Vali Düzgün ve beraberindekiler Sarıoğlan İlçesi’ne hareket etti. Burada ilçe Kaymakamı Hasan Doğan’dan bilgi alan Vali Düzgün, belediye ziyareti öncesi esnafla da bir süre sohbet etti. Esnafları dükkanlarında ziyaret eden Vali Düzgün, kendisinden yardım isteyen Fatma Karahan’ın iş talebiyle karşılaştı. Özürlü oğlunun özel engelli okuluna gönderilmesini isteyen Fatma Karahan, büyük oğlu için de iş talebinde bulundu.

Vali Düzgün çıkışta gazetecilere ilçe gezilerini değerlendirdi. Vali Düzgün, kamu yatırımlarını ve hizmetlerini yerinde incelediklerini ifade etti. Düzgün, “Her iki ilçenin geçim kaynağı tarım ve hayvancılık üzerine. Tarım ve hayvancılık verimi artırmak amacıyla ilçe kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, il özel idaresi ve tarım il müdürlüğü tarafından yapılan projeler var.

Bunlar iş sahibi olmak isteyen vatandaşlarımıza proje yardımından tutunda, Sarıoğlan’da çok büyük ölçekli sulama amaçlı barajın yapılmasına kadar pek çok hizmetler var. Ülkenin kalkınması ve gelişmesinde hizmetlerin en ücra köylerde vatandaşımızın ayağına gitmesi gerekiyor.

Refah seviyesinin yükselmesi adına bu çalışmalar sürecek. 2007 yılında yapılan Sarıoğlan Barajı tam anlamıyla 2014 yılında hizmete girecek. Sarıoğlan’daki sulanan arazi ise 80 bin metre kareye çıkacak. İnşallah bununla ilgili projeler var.

Sulu tarıma geçilmesiyle birlikte vatandaşların daha gelir getirici ürünlere yönelmesi, üretmesi, bunları teşvik edilmesi yönünde projeler yürütülüyor. Amacımız vatandaşımızın gelir seviyesini yükseltmek. Her bakımdan gelir, eğitim ve kültür bakımından istenilen noktaya gelmesi sağlamak amacıyla alt yapı tamamlamak” diye konuştu.

Vali Düzgün, Başbakan Erdoğan'ın kız ve erkek öğrencilerin aynı evde kalmasıyla ilgili açıklamasıyla ilgili gazetecilerin sorusuna, “Kayseri’de bununla ilgili bir sıkıntı ile karşılaşmadık” şeklinde karşılık verdi.


CİHAN