"Sıkıntımız deplasmanda gol bulamamak"

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, en büyük sıkıntılarının deplasmanda gol bulamamak olduğunu söyledi.

Sıkıntımız deplasmanda gol bulamamak
26 Ocak 2014 Pazar 22:57 tarihinde eklendi.

Gaziantepspor maçı sonrasın düzenlenen basın toplantısında konuşan Mancini, zor bir maça çıkacaklarını bildiklerini ifade etti.

Mancini, “Pozisyonlara giriyorsunuz ama son vuruşlarda eksik kalınca başaramadık. Bence en büyük sıkıntımız deplasmanda gol bulamamak. Rakibimizle aramızdaki puan farkımız açıldı ama pes etmedik. Önümüzde 16 maç daha var.

Transferler için gecikilmiş sayılmaz önümüzdeki günlerde kalan problemlerimizi düzelteceğiz. Aramıza yeni katılan oyuncularla sistemimizi daha iyiye getirebiliriz. Sistemlere çok takılmamak gerekir. Oynadıkça her şey yoluna girecektir. Oyuncuya ihtiyacımızın olduğunu düşünüyorum. Çünkü önemli iki sakat verdik. Bu yüzden ihtiyacımız var.” şeklinde konuştu.

"TÜRK FUTBOLUNDA ETİK OLMAYAN BAZI OLAYLAR YAŞANDI"

Fenerbahçe’yle olan puan farkına değinen Mancini, “16 maçımız daha var. Mutlaka Fenerbahçe kazandığında bu fark açılacaktır ama bizim yapmamız gereken kendi maçlarımıza odaklanıp, bunları kazanıp, rakibimizin puan kaybetmesini bekleyeceğiz. Mutlaka bir şans gelecektir diye umuyorum.” açıklamasını yaptı.

Bruma ve Yiğit Gökoğlan’ın Gaziantepspor’a transferleri ile ilgili eleştirilere yönelik bir soru üzerine Mancini, “Baktığınız zaman Türk futbolunda etik olmayan bazı olaylar yaşandı biliyorsunuz. O yüzden bu olayı pek fazla tartışmanın bir anlamı yok. Diğer taraftan da yabancı kuralı var biliyorsunuz.

Federasyonun koymuş olduğu bu kural da elinizi kolunuzu bağlıyor. Bir şekilde çözüm bulmaya yönlendiriyor sizi. O yüzden pek etik, etik değil olayına takılmamak lazım. İlk etapta federasyonun bu kuralına odaklanmak gerektiğini düşünüyorum.

Federasyonun kuralı bu şekilde olunca otomatikman sizin elinizi kolunuzu bağlıyor. Bir şekilde çözüm bulmaya itiyor sizi. Etik, etik değil olayının tartışılması gerektiğini düşünmüyorum. Etik olmayan bir şey yok. Sonuçta buna bir çözüm bulmanız gerekiyor. Bu kuraldan dolayı da elimiz kolumuz bağlandığı için bir takım bulup oyuncunuzu kiralayıp o kontenjanı açmanız gerekiyor.” şeklinde konuştu.


CİHAN