Sıkma nar suyuna yoğun talep

ANTALYA'da üreticinin yüzünü düşük fiyat nedeniyle güldürmeyen nar, suyu sıkılınca bardağı 2 TL'ye alıcı buluyor.

Sıkma nar suyuna yoğun talep
13 Kasım 2016 Pazar 11:56 tarihinde eklendi, 1.013 kez okundu.
ANTALYA'da üreticinin yüzünü düşük fiyat nedeniyle güldürmeyen nar, suyu sıkılınca bardağı 2 TL'ye alıcı buluyor.
 
Türkiye nar üretiminin dörtte birinin yapıldığı Antalya'da ürün hasadı geçen ay tamamlandı. Hasadın ardından tüccara ve pazara gelen narın fiyatı çiftçide hayal kırıklığına neden oldu. Geçen yıl üreticinin kilosunu 1- 1.20 TL'ye bahçeden sattığı nar, bu yıl 30-60 kuruş arasında elde kaldı. Fiyat düşüklüğü nedeniyle hasat yapmayan üreticinin narları dalında çatladı.
 
Nar bu yıl dalında üreticisini pişman ederken suyuyla yüz güldürdü. Antalya'nın özellikle yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgeleri ile AVM'lerin yakınlarında kurulan taze meyve suyu satan büfelerde nar ve portakal suyu yok satıyor. Bu yıl 30-60 kuruşa alıcı bulamayıp elde kalan narın suyu 2 TL'ye bardakta alıcı buluyor. Cumhuriyet Meydanı'nda ve Kazım Özalp Caddesi üzerinde kurdukları büfede sadece meyve suyu satışı yapan esnaf, kış mevsimine giriş yapıldığı şu sıralarda özellikle nar ve portakal suyu satışlarının arttığını söyledi. Ayrıca esnaf bu yıl düşük fiyat nedeniyle bolca nar alarak daha çok kar elde ettiklerini de söyledi. Meyve suyu satan bir büfede bardak boyutuna göre nar suyunun 2 TL ile 8 TL arasında satıldığı görüldü.
 
Antalya'da bazı belediyeler ise nar üreticilerine destek olabilmek adına toplu halde alım yaparak kent merkezinde ücretsiz nar suyu dağıttı.