"Silahlı grubu kampa yerleştirdik"

Gaziantep Valisi Erdal Ata, Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerabulus İlçesi'ndeki çatışmalardan silahlarıyla birlikte kaçarak Türkiye'ye sığınan muhaliflerin silahlarına el konularak bir kampa yerleştirildiğini söyledi.

Silahlı grubu kampa yerleştirdik
20 Ocak 2014 Pazartesi 21:06 tarihinde eklendi.
 
Vali Erdal Ata, İncilipınar Mahallesi'ndeki Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Burada cemiyet başkanı İbrahim Murat Ay ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Vali Ata, gazetecilerle bir süre sohbet etti.

Gazetecilerin Suriyeli sığınmacıların durumuna ilişkin sorusuna Vali Ata, şu anda kentte kamplarda dahil olmak üzere 145 binin üzerinde Suriyeli misafirlerinin olduğunu söyledi. Kamp dışında kalan Suriyeli'lere de imkanlar doğrultusunda yardımların yapıldığını ifade eden Vali Erdal Ata, şöyle konuştu:
 
"Gaziantep olarak güvenlik yönüyle riskimiz yok. Ama şu var; 4 kampımızda 34 binin üstünde Suriyeli misafirimiz var. Zaman zaman sayı artıyor veya düşüyor. Kamp dışında yaşayan 111 binin üstünde misafirimiz var ve bunları da toplayınca 145 binin üzerinde ilimizde olan Suriyeli misafir var.

Bu kadar nüfusun yoğun olduğu bir yerde kimse melek değildir; kimsenin suç işlememesi beklenemez. İster istemez emniyet ve asayiş yönünden olumsuzluklar yaşanabiliyor. Bizim kaygımız bu süreç uzadıkça sıkıntıların artacağını düşünüyoruz. Özellikle ilimizi tercih edip gelen insanlar, Suriye'de maddi ve ekonomik durumu iyi olan kişiler.

Ama 2 yıla aşkın süredir buradalar. Daha ne kadar bu birikimle hayatlarını idame ettirebilecekler. Kampta yaşayanların her türlü ihtiyaçlarını devlet karşılıyor. Kamp dışında yaşayanlara sağlık hizmeti veriyoruz. Yine ihtiyaç sahiplerine imkanlar ölçüsünde vakıflar, belediyeler, hayırsever kişi ve kurumlar katkıda bulunup, yardımcı oluyor. Ama tamamının tüm ihtiyaçlarını karşılayacak durumumuz yok şu anda. Zaman zaman ileride sorunlar yaşayabiliriz diye düşünüyoruz."
 
'SİLAHLI GRUP KAMPA YERLEŞTİRİLDİ'
 
Geçen hafta Cerabulus'taki çatışmalardan silahlarıyla kaçarak Karkamış'a gelen Suriyeli muhaliflerle ilgili ise Vali Erdal Ata, şunları kaydetti:
 
"Suriye'nin Cerabulus kasabasında şiddetli çatışmalar olmuştu. Geçen hafta silahlarıyla beraber bize 40- 50 kişilik bir grup sığındı. Onların silahlarına devlet tarafından el konuldu. Alındı ve sayımları, tespitleri yapıldı. Gelen grubu da bir kampımıza yerleştirdik."

DHA