Şile'de gönüllü itfaiyecilere tatbikat

6360 Sayılı On Üç İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Altı İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair kanunun onaylanmasının ardından bazı köyler İstanbul Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil edildi.

Şilede gönüllü itfaiyecilere tatbikat
04 Mart 2013 Pazartesi 23:39 tarihinde eklendi.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İtfaiye Daire Başkanlığı da kontrollerine geçen Şile'nin bazı köylerinde gönüllü itfaiye erleri yetiştirdi.

Şile'nin Teke köyünde oturan gönüllü itfaiyeciler için bir de tatbikat yapıldı. Senaryo gereği köydeki çocuklar bir süt fabrikasında yangın çıkardı. Bunu gören arkadaşları Batuhan koşarak köy kahvesinde oturanlara haber verdi. Teke köyü gönüllü itfaiyecilerinden Bülent Özer gönüllü itfaiye ekibine haber verdi. Gönüllü itfaiye erleri olay yerine gelerek fabrikada bulunan tulumbadan su çekip yangına müdale etti. Bu sırada Şile itfaiye istasyonu da aranarak yardım istendi. Şile ve Karacaköy müfrezelerinden çıkan itfaiyeciler de olay yerine gelerek gönüllü itfaiye ekibine destek verdi.
 
AMBULANS YOK
 
Senaryoya göre yangını çıkaran çocuklardan Önder Şengül de ayağının kırılması sonucu fabrikada mahsur kaldı. Şile itfaiyesi yangına müdahale ederken gönüllü ekibinin 4 kişilik birinci kurtarma timi sürgülü merdiven sedye ve iplerle mahsur kalan çocuğu kurtardı. Fabrikadan çıkarılan yaralı çocuğun hastaneye götürülmesi gerekti ancak ambulansa haber verilmediği anlaşıldı. Çocuk olay yerinde sedye üzerinde bekletildi.

DHA