Silikonda kırmızı alarm

Uluslararası polis teşkilatı Interpol, kanserojen silikonları üreten firmanın sahibi için kırmızı bülten yayınladı

Silikonda kırmızı alarm
26 Aralık 2011 Pazartesi 08:06 tarihinde eklendi, 2.147 kez okundu.

 

Interpol, "Poly Implant Protez' şirketinin kurucusu Jean-Claude Mas'ı  "Cana ve sağlığa kasıt" suçlamasıyla arıyor. 72 yaşındaki Mas'ın fotoğrafı Interpol'ün internet sitesine fotoğrafı koyuldu. Kırmızı bültenle aranan Mas, görüldüğü yerde tutuklanacak.
 
Fransa Sağlık Bakanlığı da PIP marka göğüs silikonlarını kullanan 30 bin civarında kadına implantları aldırmasını tavsiye etti. Ancak bu uyarının "önlem amacıyla yapıldığını ve ve aciliyeti olmadığını" duyurdu.
Avustralya, Güney Amerika ve Avrupa'nın birçok ülkesinde toplamda 300 bin ila 400 bin kadının skandalın kurbanı olduğu sanılıyor.
 
Bu silikonu kullanan 8 kadında kanser şüphesi görülürken, şirket yetkilileri, PIP’in bu alanda 3’üncü büyük şirket olduğunu ve yüzde 87 oranında ihracat yaptığını belirterek, “İtalya ve İspanya’dan da bizimle temasa geçiliyor, Venezuela, Brezilya ve Ukrayna’dan da. Dünya çapında 300-400 bin kurban olduğunu düşünüyoruz" diye açıklama yaptı. Fransa’da silikonların çıkarılması için gereken ameliyat giderlerinin sosyal sigorta sistemi tarafından karşılanacağı açıklandı.