Silivri'de büyük hazırlık

Ergenekon davasının karar duruşmasına sayılı saatler kala Silivri Cezaevi etrafında sıkı güvenlik önlemleri alındı

Silivride büyük hazırlık
04 Ağustos 2013 Pazar 15:38 tarihinde eklendi.

Ergenekon davasının karar duruşması yarın Silivri Cezaevi'nin bitişiğindeki duruşma salonunda yapılacak. İşçi Partisi (İP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve bazı sivil topluk örgütleri, sanıklara destek için cezaevi önünde toplanma yönünde çağrılarda bulundu. Yargılamayı yapacak olan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, karar duruşmasına izleyici alınmayacağına ilişkin ara karar aldı. Bu kararı 02 Ağustos 2013 tarihinde canlı yayınla tüm Türkiye'ye duyuran İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, vatandaşları duruşmayı izlemek için Siliviri'ye gitmemeleri yönünde uyardı.

Açıklamanın ardından 3 gündür Silivri Cezaevi etrafında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Duruşma günü için jandarma, komandolar ve polis ekiplerinin sayısı artırıldı. Cezaevi tel örgüleri iki sıra çelik bariyer daha döşenip yere sabitlenerek güçlendirildi.

Bugün de eğitimli jandarma köpeği ve komandolar, cezaevine gelinen yol kenarlarında, tarlalarda arama ve kontrol yaptı. Agaçların araları, dipleri, yol kenarındaki çukurlar didik didik arandı.

Yarın sabah erken saatlerden itibaren, TEM Otoyolu'nun Kınalı sapağı çıkışından ve D-100 Karayolu'nun cezaevi sapağından araç ve yaya girişlerine izin verilmeyecek. Bu iki girişte yoğun güvenlik önlemleri oluşturulacak ve sadece avukatlar, sanıklar, basın mensupları ve milletvekillerinin girişlerine izin verilecek.


CİHAN