Silivri'de ikinci şüpheli ölüm

Cinayetten tutuklu bulunan Hüseyin Boyraz Silivri 3 No’lu L Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki koğuşunda ölü bulundu. Boyraz’ın kafasında darp izleri tespit edilince soruşturma açıldı

Silivride ikinci şüpheli ölüm
01 Ocak 2013 Salı 09:53 tarihinde eklendi.

 

Silivri Cezaevi’nde cinayetten tutuklu bulunan 46 yaşındaki Hüseyin Boyraz, koğuşunda ölü bulundu. Boyraz’ın kafasında darp izleri tespit edildi.
 
Hüseyin Boyraz, 6 Kasım 2012 günü Zeytinburnu’nda birlikte yaşadıkları evde sevgilisi 31 yaşındaki Aslıhan Sekendiz’i bıçaklayarak öldürdü. Kaçmaya çalışan saldırgan, kendisini yakalamaya çalışan Türkmenistan uyruklu Oğultach Beroykulyycua’yı da yaraladı. Cinayetten sonra yakalanan Boyraz, tutuklanarak Silivri 3 No’lu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ’na gönderildi.
 
Müebbet hapis istemiyle yargılanan Boyraz, 6 Aralık ’ta kaldığı üç kişilik koğuşta ölü bulundu. Boyraz’ın kafasında darp izleri tespit edildi. Silivri Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Boyraz’ın cesedi Adli Tıp?Kurumu’na gönderildi.
 
Kameralar çalışmıyor
 
Boyraz’ın bir sağlık problemi olmadığı gibi cezaevindeyken de hiç revire çıkmadığı öğrenildi. Savcılığın ifadesini aldığı koğuş arkadaşları, avluya çıktıkları sırada Boyraz ’ın koğuşta yattığını, geldiklerinde ise cesediyle karşılaştıklarını anlattı.
 
Cezaevinin kamera kayıtlarını incelemek isteyen savcılık, 3 Aralık 2012’de cezaevindeki kameraların bozuk olduğu, ölümün gerçekleştiği 6 Aralık gününe kadar da tamir edilmediği bilgisine ulaştı. Savcılık, kameraların neden bozuk olduğunu cezaevi yönetimine soracak.
 
Hücrede astı!
 
Silivri Cezaevi, geçen haftasonu meydana gelen benzeri bir olayla bir kez daha gündeme gelmişti. İstanbul’da iki yıl önce Ukrayna Başkonsolosluğu’na gelerek ‘bombam var’ diye içeriye girmeye çalışan ve vurularak yakalandıktan sonra tutuklanan Volkan Özbudak, Silivri Cezaevi’nde kaldığı tek kişilik hücrede geçen cumartesi intihar etti. Özbudak’ın ailesi, oğullarının psikolojik sorunları olduğunu ve hastanede bir haftalık tedavi gördükten sonra yeniden cezaevine gönderildiği için canına kıydığını belirterek “Psikolojik olarak çok kötü durumdaydı. Hastanede sürekli ‘Yeniden cezaevine gönderilirsem kendimi öldürürüm’ diyordu. Kimse dinlemedi” diyerek yaşananlara isyan etmişti.

Vatan Gazetesi