Silivri'de ortalık karıştı!

4,5 yıldır süren Ergenekon Davası'nda sona yaklaşılırken, sanıklara destek olmak amacıyla Silivri Cezaevi'nde toplanmaya başlayanlarla güvenlik güçleri arasında gerginlik çıktı.

Silivride ortalık karıştı!
08 Nisan 2013 Pazartesi 10:18 tarihinde eklendi, 3.271 kez okundu.

Ergenekon davasını protesto etmek için duruşma salonu önünde toplanan kalabalık, güvenlik amacıyla çekilen barikatları yıktı. Duruşma salonuna doğru yönelen gruba jandarma tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Eylemciler uyarılara rağmen ortalığı savaş alanına çevirdi. 

 
Ergenekon davasının bugünkü duruşması olaylı başladı. Davayı protesto etmek ve sanıklara destek vermek amacıyla Silivri’ye gelen yüzlerce kişi, güvenlik amacıyla oluşturulmuş barikatlara yüklendi. Barikatları yıkan grup, duruşma salonuna yöneldi. Bunun üzerine jandarma ekipleri devreye girdi. Grubun önüne geçen jandarma biber gazı kullandı. Panzerlerden de tazyikli su sıkılarak grup durdurulmaya çalışıldı. Buna rağmen, grup duruşma salonuna doğru ilerlemeye devam etti. Grup, jandarma ekiplerine taş ve sopalarla saldırdı. Bir gazeteci başına isabet eden taşla yaralandı. 
 
Bu arada, CHP’li milletvekillerinin de duruşma salonunda olay çıkarması nedeniyle duruşmaya ara verildi. Silivri’deki gerginlik sürüyor. 
 
64 KİŞİYE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ
 
13 Ağır Ceza Mahkemesi’nde 4,5 yıldır devam eden Ergenekon davasının 18 Mart 2013’de görülen 281’inci oturumunda 278 sanık hakkındaki görüşünü açıklayan duruşma savcıları 2271 sayfalık mütalaada Ergenekon isimli terör örgütünün varlığı sabit olduğunu öne sürdüler. Cumhuriyet Savcıları Murat Dalkuş, Nihat Taşkın ve Mehmet Ali Pekgüzel’in hazırladığı mütalaada Haberal, Balbay, Perinçek, Başbuğ’un da arasında bulunduğu 64 sanığın hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi.
 
Ajanslar