Silopi elektriksiz kaldı

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde elektrik sağlayan ana trafoda yangın çıkması üzerine ilçeye dün saat 22.00'den itibaren elektrik verilemedi.

Silopi elektriksiz kaldı
11 Temmuz 2013 Perşembe 13:41 tarihinde eklendi.
Silopi İlçesi'ndeki BOTAŞ tesislerindeki ana elektrik dağıtım trafosunda dün saat 22.00 sıralarında yangın çıktı. Trafo üzerinden geçen kablonun kopup çatıyı tutuşturmasıyla çıktığı belirtilen yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle 2 saatte kontrol altına alınabildi. Yangın nedeniyle Silopi'ye dün geceden bu yanan elektrik verilemedi. Batman'dan gelecek bir arıza ekibinin çalışma yapacağını belirten yetkililer, ilçeye en kısa sürede elektrik verileceğini söyledi. Elektriklerin kesilmesi üzerine ilçede özellikle Ramazan nedeniyle vatandaşlar büyük güçlük yaşadı. 
 
İlçe esnaflarından Mesut Balaman, "Dün gece sahuru el feneri ile açtık. Sıcaklıktan dolayı sahur yapmakta zorluk çektik. Bir de işin kötü yanı sıcaklardan dolayı evde duramıyoruz. Dama çıktığımızda da değişen bir şey olmuyor. İşyerimi jeneratör ile çalıştırıyorum. O da bir yere kadar çalıştırıyoruz. Yakıtı kurtarmıyor" dedi.