Silopi’de 106 aileye gıda yardımı

Şırnak’ın Silopi ilçesinde faaliyet gösteren İpekyolu Cami-Der, Ramazan ayında yardıma muhtaç 106 aileye gıda yardımında bulundu

Silopide 106 aileye gıda yardımı
31 Temmuz 2013 Çarşamba 11:56 tarihinde eklendi.

Silopi’de Cami Koruma Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (Silopi İpekyolu Cami-Der), Ramazan ayında yardıma muhtaç ailelere gıda yardımında bulundu. Ramazan ayı öncesi dernek üyeleri ile sürekli toplantılar düzenleyen dernek yönetimi oluşturdukları komisyon ile Silopi ilçe merkezi ve çevre köylerde bulunan yardıma muhtaç aileleri araştırdı. Tespit edilen ailelere yardım dağıtılması için Silopi ilçe merkezindeki esnaflardan yardım talebinde bulunuldu. Zengin ile fakir arasında köprü olmayı hedefleyen İpekyolu Cami-Der, esnafların yaptıkları yardımlar ile yaklaşık 106 aileye oluşturdukları komisyon aracılığı ile gıda yardımında bulundu.

Dernek yardım komisyonu üyelerinden Şerif Olcar, "İpekyolu Cami-Der olarak Ramazan ayı boyunca elimizden geldiği kadar fakir ailelere yardım toplamak istiyoruz. Bu Ramazan ayının maneviyatından dolayı yardıma muhtaç aileleri bu Ramazan ayın da sevindirmek istiyoruz. Onların hayır dualarını almak istiyoruz. Onları sevindirmek bizim en büyük amacımızdır." diye konuştu.

İpekyolu Cami-Der kurucu üyelerinden Selahattin Dizlek, "Ramazan ayı vesilesi ile Cami-der olarak yardımlar topladık. Silopi gibi bir yerde amacımız zengin ile fakir arasında bir köprü olmaktır. Birçok zengin esnaflarımız, tüccarlarımız var. İnanın kimisi yardımlarını nasıl dağıtacaklarını, kime dağıtacaklarını bilmiyorlar. İşte bizler de İpekyolu Cami-Der olarak hayırseverlere yardım edip yardıma muhtaç ailelerle aralarında bir köprü oluşturmaya karar verdik. Bu Ramazan ayında Allah tüm hayırseverlerimizden razı olsun inşallah." şeklinde konuştu.


CİHAN