Silopi’de 2 ay sonra ders başı

ŞIRNAK’ın Silopi İlçesi'nde sokağa çıkma yasağı nedeniyle 14 Aralık’tan bu yana okula gidemeyen öğrenciler, bugün ilk kez okula giderek derslerine başladı.

Silopide 2 ay sonra ders başı
08 Şubat 2016 Pazartesi 12:31 tarihinde eklendi.
Silopi’de 14 Aralık’ta uygulanmaya başlanan ve 19 Ocak’tan itibaren 05.00-18.00 saatleri arasında sona eren sokağa çıkma yasağının ardından okulların tatile girmesi ile birlikte yaklaşık 2 aydır eğitim-öğretimin yapılamadığı ilçede, bugün ilk ders zili çaldı. Okulun ilk gününde bazı veliler, çocuklarının ellerini tutarak okula birlikte geldiler. Okulun ilk günü olması nedeniyle katılımın düşük olduğu görüldü. 39 bin 128 öğrencinin bulunduğu ilçede, yaklaşık 10 bin öğrencinin okula gittiği belirtildi. İlk ders zili ile birlikte sınıflarına giren öğrencilere serbest okuma etkinliği verildi. Öğrenciler hikaye kitapları okuyarak ilk derslerini işledi. Dersi beden eğitim olan öğrenciler ise okul bahçesine çıkarak sportif faaliyet yaptı.
 
Dicle Ortaokulu öğrencisi Deniz Kesik, okulunu çok özlediğini ve derse gireceği için mutlu olduğunu söyledi. Beden eğitimi için okulun bahçesine çıkan öğrencilerden İdris Dokumacı da, "Bugün ders başı yaptık. Öğretmenlerinizi, arkadaşlarımızı ve okulumuzu özlemiştik. İlk dersimiz beden eğitimi, arkadaşlarımızla gülüyoruz, oynuyoruz. Bugün en mutlu günüm" dedi.
 
23 Nisan İlkokulu, Sevgi İlkokulu, Fatih İlkokulu, Yavuz Selim İlkokulu, Şehit Üsteğmen İlk-Ortaokulu, Gazipaşa İlkokulu, Cumhuriyet İlk Okulu ve Cumhuriyet Ortaokulu olmak üzere toplam 8 okulda yaşanan tahribat nedeniyle, öğrenciler başka okullarda eğitimlerine devam edecek.