Silvan'daki cinayet protesto edildi

Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde, arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan silahlı kavgada 8 kişinin öldürülmesi, Silvan İlçesi'nde yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı sessiz yürüyüşle protesto edildi.

Silvandaki cinayet protesto edildi
30 Temmuz 2013 Salı 19:48 tarihinde eklendi, 2.319 kez okundu.
Bismil İlçesi'ne bağlı Başköy ve Karatepe köylüleri arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden geçen cumartesi akşamı çıkan silahlı çatışmada 8 kişinin öldürülmesi, Silvan ilçe merkezinde düzenlenen sessiz bir yürüyüşle protesto edildi.

Kale Mahallesi'ndeki taziye çadırı önünde başlayan yürüyüş hükümet konağı ardından aile mezarlığında sona erdi. Hükümet konağına yürüyen protestocular, yürüyüş sırasında, siyah kartonlara yazılı, 'Bu bir çatışma değil katliamdır', 'Berat'sız yaşam olmaz', 'Üstün ailesi yalnız değildir, acılarına ortak ol', 'Katiller bulunsun, hesap sorulsun', 'Akan kan, hepimizin kanıdır' dövizler ile saldırıda yaşamını yitirenlerin fotoğraflarını taşıdı.
 
40 GÜNLÜK BEBEK YETİM KALDI
 
Hükümet Konağı önünde konuşan Üstün Ailesi'nin avukatı Şehla Özkan, yaşanan olayın bir çatışma değil, katliam olduğunu belirterek, "Basında bu vahim olay her ne kadar arazi anlaşmazlığından doğmuş bir çatışma gibi yansıtılmış olsa da. işin esası 8 suçsuz, günahsız, savunmasız ve masum insanın hunharca katledilmesidir.

Bu mübarek Ramazan ayında vuku bulan bu katliamın, hiçbir şekilde; dini, vicdani ve ahlaki zeminde yeri ve tanımı bulunmamaktadır. İskan Üstün ve oğlu Ömer Üstün, Muzaffer Üstün ve oğlu Ahmet Berat Üstün, Mustafa Üstün ve oğlu Mehmet Üstün, Fuat Vecdi Üstün ve kardeşi Faruk Üstün, gözlerini kan bürümüş bir güruh tarafından, acımasızca öldürülmüşlerdir. Hayatını kaybeden 8 kişiden geriye gözü yaşlı anneler, yetim kalmış çocuklar, taze gelinler ve hiçbir şeyden haberi olmayan 40 günlük bebekler kaldı" dedi.
 
KATİLLER BULUNSUN EN AĞIR CEZA VERİLSİN
 
Olayın gerçek faillerinin bir an önce bulunarak, en ağır şekilde cezalandırılmasını isteyen avukat Özkan, "Her ne sebeple olursa olsun yaşanmış bu olay, bir insanlık suçudur. Hiç bir gerekçe insanın en temel hakkı olan yaşam hakkının elinde alınmasına sebep olarak gösterilemez.

Üstün Ailesi'nin yaşanan bu süreçte, büyük kayıp vermiş olmasına rağmen, yalnız olmadıklarını, binlerce insanın acılarına ortak olduklarını, taziye ziyaretlerindeki katılımla şahit olduk. Toprağa verdiğimiz bu 8 can için, Allah'tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Bu ve bölgenin bölgenin değişik kesimlerinde meydana gelen benzeri hadiselerin tekrar yaşanmaması temennisi ile 27 Temmuz'un son olmasını diliyoruz.

Gerçek faillerin bulunması için gerekli soruşturmanın bir an önce tamamlanmasını, adil yargıdan bekliyor, desteklerinden dolayı bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyoruz. Bu olay açıklığa kavuşuncaya kadar takipçisi olacak, aziz hatıralarına sevgi ve saygılarımızla, onları asla unutmayacağız" diye konuştu.
 
TEMSİLİ YOKLAMA YAPILDI
 
Açıklamanın ardından temsili yoklama yapıldı. Ölenlerin isimleri tek tek okunarak, aile fertlerince toplu olarak, 'burada' denildi. Grup fatiha okuduktan sonra, dualar eşliğinde aile mezarlığına yürüdü. Aile fertleri slogan atılmaması yönünde gruptakileri sık sık uyardığı görülürken, 8 kişinin yan yana olan mezarları başında yasini şerif okuduktan sonra taziye çadırına döndü.

DHA