Silvio şimdi yandı !

Berlusconi'yle birlikte olan 17 yaşındaki Ruby adlı dansçıyı da 5 milyon euro karşılığında susturmaya çalıştığı ortaya çıktı

Silvio şimdi yandı !
19 Ocak 2011 Çarşamba 08:56 tarihinde eklendi, 1.768 kez okundu.

 

389 sayfalık fuhuş iddianamesinde adı “Sultan” olarak geçen İtalya Başbakanı Berlusconi’nin evinde çılgın seks partileri verdiği, kendisiyle birlikte olan 17 yaşındaki Ruby adlı dansçıyı da 5 milyon euro karşılığında susturmaya çalıştığı ortaya çıktı. Başbakan 4-15 yıl hapisle yargılanacak.
 
Her şey geçtiğimiz yılın Mayıs ayında gerçek adı Kerime el Mahruk olan Ruby takma adlı Fas asıllı bir dansçı kızın hırsızlık suçlamasıyla polis tarafından gözaltına alınmasıyla başladı. Polis sorgusu sırasında emniyete gelen telefon, güvenlik güçlerini şoke etti. Arayan İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi’ydi ve Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’in torunu olduğunu söylediği Ruby’nin derhal serbest bırakılması gerektiğini aksi halde iki ülke arasında büyük bir diplomatik kriz çıkacağını söylüyordu. Polis, başbakandan gelen talimatla çaresiz bir şekilde Ruby’yi serbest bıraktı ancak bu telefonla İtalya tarihinin en büyük skandallarından birinin kıvılcımı ateşlenmişti.
 
Basın, genç bir dansçı kızın neden başbakanın bu kadar ilgisini çektiğini eşelemeye başladı ve Ruby’nin uzun zamandan beri Berlusconi’nin Villa Arcore adlı malikanesine gidip geldiğini anladı. Ancak yaşı 17’ydi ve işin içinde “seks” olması durumunda bu başbakanın yargılanması anlamına geliyordu. Milano savcıları bu haberleri dikkate alarak Ruby’yi ifadeye çağırdı. Dansçı kız, Berlusconi’nin kendisine otomobil, mücevher ve hatta ev aldığını söyledi ancak beraber olmadıklarını iddia etti. İkna olmayan savcılar ise Ruby’nin telefonunu dinlemeye alınca skandal patlak verdi. Günler süren dinlemelerde Ruby’nin arkadaşlarına evde yaşananları anlattığı konuşmalar kelime kelime hazırlanan iddianameye alındı.
 
Deli numarası yap
 
Fas asıllı dansçının, olayın büyümesinin ardından Berlusconi’den susması ve basına kesinlikle konuşmaması için telefonlar aldığı anlaşıldı. Tüm İtalyan basını dün iddianameyi sayfalarca haber yaparken, Berlusconi’nin kardeşine ait Il Giornale gazetesi ise hemen hemen tüm sayfalarını iddianameyi çürütmeye ayırdı. Berlusconi’nin evine giren herkesin fişlendiğini belirten gazete, “Devletin güvenlik ve yargı güçleri aynı devletin başbakanının özel hayatını feci şekilde ihlal etti. Evine giren çıkan herkesi olağan şüpheli olarak değerlendirerek telefonlarını dinlediler. Evinin çevresinde elektronik izleme ve dinleme aygıtları yerleştirildi. İddianame dedikodu ve yalanlarla dolu. Telefon kayıtları delil olamaz. Ne bir fotoğraf var ne de bir mağdur kişinin itirafları” ifadelerini kullandı. Gazetede yayınlanan ankette de İtalyan hakının yüzde 60’ının “savcıların yetkilerini aştığına inandığı” sonucunun çıktığı belirtildi. İtalyan basınına göre bu gelişmeler sonrasında koalisyon partileri “Berlusconi’siz bir iktidar” formülünü düşünmeye başladı. Vatikan bile İtalyan hükümetinin akıbetinden endişeli olduğunu açıkladı