Simav sinema salonuna kavuştu

Kütahya'nın Simav ilçesinde, Kaymakamlık ile Simav Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) tarafından hazırlanıp Zafer Kalkınma Ajansı'na sunulan "Sanat Sever Simav" projesi kabul edildi.

Simav sinema salonuna kavuştu
05 Eylül 2013 Perşembe 15:32 tarihinde eklendi.

Bu kapsamda hükümet konağı konferans salonunda yapılması planlanan sinema salonu tamamlandı.

Projenin hazırlanmasında ve tamamlanmasında görev alan STSO'dan koordinatör Ömer Özdoğan, 216 bin 286 lira bedelli projenin yüzde 90'ı olan 194 bin 656 liranın ajans, dokuz ay süreli projenin kalan mali bölümününse STSO ve Simav Kaymakamlığı tarafından sağlandığını söyledi. Ajansın Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı çerçevesinde projeyi uyguladıklarını belirten Özdoğan, "Kaymakamlığa ait konferans salonunu çok amaçlı hale getirerek, burada başta sinema, tiyatro ve konser gibi çeşitli sosyal etkinliklerde kullanılabilecek bir altyapıya sahip olduk. Salonumuzda en kısa zamanda aktivitelerimize başlayacağız. Salonumuzda ilk beş ayda filmler ücretsiz olacak. Beş aydan sonraki dönemde STSO ve kaymakamlığın belirleyeceği bir işleyişle devam edecek." dedi.

Nüfusu ortalama 70 bin olan Simav'da sinema salonu açılması, Simavlılar ve Dumlupınar Üniversitesi Simav Teknik Eğitim Fakültesi ile Simav Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından da heyecanla karşılandı. 1960'lı yıllarda iki salon olduğunu belirten esnaf Engin Durmaz, "İlçemizde böyle bir etkinliğin oluşması bizi çok sevindirdi. Hem sosyal açıdan hem de ilçenin ekonomik açısından etkili olacağını düşünüyoruz." şeklinde konuştu. İki yıldan beri Simav'da üniversite öğrencisi olduğunu belirten Şenol Özyiğit de, "İlçede sosyal faaliyet alanları kısıtlı. Çeşitli etkinlikler için çevredeki ilçe ve illere gidiyoruz. Bu tür bir etkinliğin olması, hem bizleri hem de ilçemize yeni gelecek olan üniversite öğrencilerini olumlu yönde etkileyecektir." dedi.

STSO Başkanı Şeref Kazcıoğlu, yeni sinema salonunu ses ve görüntü açısından beğendiğini belirtti. Proje koordinatörü Özdoğan ise bir hafta içinde gösterimlerin başlayacağını söyledi.


CİHAN