Simav'da 'Kurtuluş' kutlaması

Kütahya'nın Simav'ın İlçesi'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü, belediyenin öncülüğünde iki bölüm halinde düzenlenen törenle, festival havasında kutlandı.

Simavda Kurtuluş kutlaması
04 Eylül 2013 Çarşamba 18:48 tarihinde eklendi.
Törenlerin ilki Belediye önünde diğeri ise ise Panayır alanında gerçekleştirildi.
 
Yöresel kıyafetleri ve ellerinde silahlarla Karşıyaka Tepesi'nden inen zeybekler, Belediye Meydanı'nda kısa bir gösteri yaptıktan sonra Kaymakam İbrahim Süha Karaboran, Garnizon Komutanı Binbaşı Mustafa Akyer, Belediye Başkanı Kasım Karahan ve tören alanında hazır bulunan diğer protokol üyelerini tebrik ederek kutladı.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından protokol daha sonra davul ve zurna eşliğinde Mor ve Sarı zeybeklerle birlikte törenlerin yapılacağı Panayır alanına geçti.
 
Töreni izlemeye gelen vatandaşlar günün anlam ve önemini belirtir konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Simav Belediye Başkanı DP'li Kasım Karahan'ı uzun süre alkışladı. Karahan, 91 yıl önce kanlarını akıtarak verdikleri mücadele sonrası Simav'ı kurtararak kendilerine teslim eden atalarını yad ettiklerini söyledi.

Kurtuluş Savaşı'nda büyük kahramanlıklar sergileyen büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile bu uğurda şehit düşenlere Allah'tan rahmet gazilere de uzun ömürler dileyen Karahan, atalarına layık birer evlat olabilmek için mücadele verdiklerini anlattı.
 
Vatandaşlar sergiledikleri folklor gösterilerinden dolayı Simav'ın düşman işgalinden kurtarılışında önemli payı bulunan mor ve sarı zeybeklerin sergiledikleri folklor gösterilerini ayakta alkışladı.
 
Türk Hava Kurumu (THK) Eskişehir ve Ankara paraşüt ekibi Simav semalarında gösteri uçuşu yaparak etkinliklere destek verdi. Simavlılar, paşütçüleri selamlayarak, katkıları nedeniyle teşekkür etti.
 
Simav'ın düşman işgalinden kurtuluş törenleri kapsamında akşam Panayır Alanı'nda pop müzik sanatçısı Gökçe tarafından ücretsiz halk konseri verileceği, bunun yanında belediye tarafından havai fişek gösterisi, askerler tarafından fener alayı düzenleneceği bildirildi.

DHA