Simav'da şap karantinası

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Ahmetli köyü ve Yeşildere beldesinin Eydemir Mahallesi'nde şap hastalığı tespit edildi.

Simavda şap karantinası
02 Nisan 2013 Salı 17:43 tarihinde eklendi.

 

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Ceylan, yaptığı açıklamada Ahmetli ve Yeşildere'nin, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda görülen şap hastalığı sebebiyle karantinaya alındığını söyledi.
 
H.Hüseyinefendi, Aksaz, Hisarbey, Beciler, Yağıllar, Yeşilçam, Efir, Bahtıllı, Akdağ, Gümüşsu, Gölköy, Çaysimav, Öreyler, Demirci, Aşağıdolaylar, Yukarıdolaylar, Hasanören, Sudöşeği, Kurduman, Yavu, Ortaca, Yeniler, Yemişli, Karakoca, Kayalıdere ve Külcü köylerine hayvan giriş ve çıkışının yasaklandığını bildiren Ceylan, şunları söyledi:

"Gözetim bölgesine giren köy ve beldelere hayvan girişleri serbest ancak çıkışlar yasaklandı. Karantina bölgesinden kesim için hayvanlar ise müdürlüğümüzce görevlendirilen veteriner hekim tarafından muayene edildikten sonra verilecek rapora göre çıkarılacak. İlçe merkezindeki hayvan pazarı kapatılmamıştır.'' İlçe Müdürü Ceylan, hastalığın yayılmasını engellemek amacıyla idari ve fenni tedbirlerin alındığını, aşılama çalışmalarına başlandığını belirtti.

CİHAN