Şimdi de Yunan devini aldı

Doğuş Grubu’na bağlı D-Marin Marinalar Grubu, Yunanistan’ın en büyük marina zinciri MedMarinas ile ortaklık anlaşması imzaladı.

Şimdi de Yunan devini aldı
09 Ocak 2013 Çarşamba 16:30 tarihinde eklendi.

 

Marinacılık sektöründe hızlı büyümesini sürdüren D-Marin Marinalar Grubu, global alandaki yatırımlarına bir yenisini daha ekleyerek Yunanistan’ın en büyük marina zinciri MedMarinas S.A. ile ortaklık anlaşması imzaladı.
 
Doğuş Grubu’nun yüzde 51 hisseyle ortak olduğu MedMarinas S.A. zincirinde yer alan üç marinayı portföyüne katan D-Marin, Doğu Akdeniz Çanağı ve Adriyatik Denizi’nin en büyük uluslararası marina zincirine sahip oldu.
 
Anlaşmaya göre, Yunanistan’ın en önemli marinaları arasında yer alan Korfu Adası’ndaki Gouvia, Lefka Bölgesi’ndeki Lefkas ve Pire’nin tarihi limanı içinde yer alan Zea bundan böyle D-Marin ortaklığında hizmet verecek.
 
ÜÇ MARİNADA D-MARİN BAYRAĞI DALGALANACAK
Hırvatistan’da D-Marin Mandalina, D-Marin Dalmacija ve D-Marin Borik ile etkin olan, geçtiğimiz günlerde ise Akdeniz’in en büyük marina zinciri olan, 21 adet marinaya sahip Hırvat Adriatic Croatia International (ACI) Grubu’nun yüzde 6.92’sini satın alarak bu ülkedeki etkinliğini artıran D-Marin Marinalar Grubu, yurtdışında bir diğer hedef pazar olarak gördüğü Yunanistan’da da atılımlarını sürdürüyor.
 
Geçtiğimiz günlerde Atina Borsası’na kote olan Lamda Geliştirme’ye ait ‘Flisvos Marina’ ile yüzde 50 ortaklık yaparak Atina’da mega yatlara özel hizmet veren birinci sınıf, ultra lüks bir marinayı zincirine katan D-Marin, bu ülkedeki ikinci anlaşmasını da yine Atina Borsası’na kote olan bir başka kuruluşla, Kiriacoulis Grubu ile yaptı. Kiriacoulis Ailesi denetiminde yönetilen grup, deniz turizminde marinalara ek olarak Türkiye, Hırvatistan, İtalya, Fransa, Malta ve Karayipler’de toplam 28 noktada charter hizmeti de veriyor.
 
ÜÇ ÜLKEDEKİ YAT KAPASİTESİ 9 BİNE YAKLAŞTI
MedMarinas S.A. ile yüzde 51 ortaklık anlaşması imzalayan D-Marin Marinalar Grubu, Yunanistan’da portföyüne kattığı Gouvia, Lefkas ve Zea marinaları ile birlikte marinacılık yatırımı yaptığı üç ülkede toplam yat kapasitesini 8 bin 498’e çıkardı. Korfu Adası’nda yer alan Gouvia 1235’i deniz, 550’si kara olmak üzere toplam 1785 yat kapasitesine sahip iken, Lefka bölgesindeki Lefkas ise 620’si deniz, 280’i kara olmak üzere toplam 900 yatlık kapasiteye sahip. Pire’de tarihi liman içerisinde hizmet veren Zea’nın ise, tamamı deniz olmak üzere kapasitesi 670.
 
AKHAN: ÖNEMLİ BİR ADIM DAHA ATTIK
Kiriacoulis Grubu’nun turizm, inşaat ve gayrimenkul alanlarında faaliyet gösteren, denizcilik alanında bölgenin referans şirketlerinden biri olduğunu vurgulayan Doğuş Grubu CEO’su Hüsnü Akhan, bu anlaşmayla birlikte Doğu Akdeniz Çanağı ve Adriyatik Denizi’ni hedefleyen genişleme stratejisinde önemli bir adım daha attıklarını açıkladı. D-Marin Marinalar Grubu’nun Doğu Akdeniz Çanağı ve Adriyatik Denizi’nin en büyük uluslararası marina zincirine sahip olduğunu ifade eden Akhan, “Marinacılık, Doğuş Grubu olarak çok önemsediğimiz ve her gün işimize değer katmak için çaba harcadığımız bir alan. D-Marin kalitesi ve standartlarını Doğu Akdeniz Çanağı ile Adriyatik Denizi’nde yaygınlaştırarak, Türk bayrağını uluslararası sularda dalgalandırmaktan büyük gurur duyuyoruz” dedi.
 
'D-MARİN DALAMAN’IN İNŞAATINA BAŞLANIYOR'
Doğuş Grubu olarak marinacılık sektörüne ilk kez 2003 yılında D-Marin Turgutreis ile adım attıklarını, D-Marin Didim ve D-Marin Göcek ile Türkiye’deki marinacılık yatırımlarını yıllar içinde artırdıklarını vurgulayan Hüsnü Akhan, Türkiye’deki son çalışmalar hakkında da şu bilgileri verdi: “D-Marin Dalaman Marina’nın da bu yıl içerisinde inşaatına başlamayı hedefliyoruz. Havaalanına yalnızca 10 dakika mesafede olan marinamız, misafirlerine uçaktan inip 10 dakikada teknede olma imkanı verecek.”
 
Turizm, denizcilik ve ulaştırma sektörleri ile yakın ilişki içinde bulunan yatçılık ve marina işletmeciliği faaliyetlerinin tüm kıyı ülkelerinin ilgi alanını oluşturduğuna dikkat çeken Akhan, “Bunun temel nedeni de birçok alanda sağladığı ekonomik getirilerdir. Akdeniz ülkeleriyle kıyaslandığında, 3 tarafı denizlerle çevrili ülkemiz dünya deniz turizm sektöründe 1 numaralı yatçılık bölgesi haline gelme potansiyeline sahip” dedi.

NTV