Simide büyük zam geliyor

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz, İstanbul Un-İş Esnaf Odası’ndan zam talebi geldiği taktirde girdi maliyetlerindeki artışa göre bir zammın söz konusu olacağını söyledi.

Simide büyük zam geliyor
19 Kasım 2013 Salı 12:00 tarihinde eklendi.
Sektör temsilcileri, personel maaşları, un zamları, doğalgaz ve odun fiyatındaki artışların zammı kaçınılmazı hale getirdiğini savunuyor. 
 
Çay ile birlikte bir çok kişinin vazgeçemeyeceği simit için zam sinyali geldi. Tamamı ithal edilen susam fiyatının 4 liradan 10 liraya çıkmasıyla simit fiyatlarında yüzde 50'lik bir artış beklendiği belirtildi.

Simit fiyatı 2011 yılında 1 TL olarak açıklanmış ve o günden bugüne artış olmadığı belirtilerek üç yılda personel maaşları, doğalgaz ve odun fiyatlarındaki artışın da zam ihtimalini güçlendirdiği kaydedildi. 
 
İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz , İstanbul Un-İş Esnaf Odası’ndan zam talebi geldiği taktirde girdi maliyetlerindeki artışa göre bir zammın söz konusu olacağını söyledi. Yılmaz, tüketilen susamın tamamının Sudan, Pakistan ve Nijerya gibi ülkelerden ithal edildiğini belirtti. İthalat fiyatındaki artışın da simide yansıyacağını ifade eden Yılmaz, talep gelmesi halinde simit zammının gündeme geleceğini kaydetti. 
 
İstanbul Un-İş Esnaf Odası Başkanı Ali Yücel de, hem susamda hem de undaki artışa dikkat çekerek zammın kaçınılmaz olduğunu savundu.

Simit fiyatlarının 2011 yılından beri 1 TL olduğunu belirten Ali Yücel, “Üç yıldır zam almadık. Ancak susamdaki yüzde 100'lük artış ve undaki artıştan dolayı mecbur kaldık. 2011 yılında 50 kiloluk unu 42 liradan alıyorduk bugün fiyat 58 lira. Doğalgazda, odunda ve personel giderinde 3 yılda çok önemli artışlar oldu. Girdi maliyetlerindeki bu artışlardan dolayı bu hafta ortasında birliğimize (İSTESOB) yüzde 50’lik zam talebimizi yazılı olarak bildireceğiz.” dedi.

CİHAN