Sinabung yanardağı dinmek bilmiyor

Endonezya'nın Kuzey Sumatra eyaletindeki Sinabung yanardağı dinmek bilmiyor.

Sinabung yanardağı dinmek bilmiyor
03 Şubat 2014 Pazartesi 18:09 tarihinde eklendi.

Yaklaşık 4 aydan beri aktif olan yanardağ son zamanlarda şiddetini daha da artırdı. Endonezyalılar için yanardağ tehlikesi her geçen gün daha da büyüyor.

Cumartesi günü büyük bir patlamanın olduğu Sibanung yanardağında bugün yine patlama oldu. Bugün öğlen yaşanan patlama sonrası zehirli dumanlar binlerce metre yüksekliğe çıktı. Dumanların etkisi ile tüm çevre hayalet şehir görünümüne büründü. Yerleşim yerleri ve yüzlerce dönümlük tarım arazileri kalın küller altında kaldı.

Arama kurtama çalışmaları sırasında bugün yeni bir cesede daha ulaşıldı. Şimdiye kadar ulaşılan toplam ceset sayısı ise 16 oldu.

Kuzey Sumatra eyaletindeki Sinabung yanardağının 15 eylül 2013'te aktif olmuştu. Ekim ayında ise ilk ciddi lav hareketleri başlamıştı. Geçen aylar içerinde yanardağın belli bir süre sonra soğuyacağı öngörüsünde bulunulmuştu. Yaklaşık 4,5 ay geçmesine rağmen Sinabung yanardağı her geçen gün şiddetini daha da artırıyor.

Endonezya hükümeti yanardağın bulunduğu Karo ilçesine afet yönetim merkezi kurarak, evlerini terk edenlere geçici iskanlar temin ederek yardımda bulundu.


CİHAN