Sinan yardım bekliyor

Mersin'dede doğum sırasında beyni oksijensiz kaldığı için engelli dünyaya gelen 17 yaşındaki Sinan Kaya, 1500 Euro'luk (yaklaşık 4 bin 440 lira) stabilizatörün ailesi tarafından alınamaması nedeniyle ameliyat edilemiyor.

Sinan yardım bekliyor
18 Nisan 2014 Cuma 12:30 tarihinde eklendi, 1.172 kez okundu.
Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavi gören Sinan Kaya'nın eğri olan bazı kaburgalarının ameliyatla düzeltilmesine karar verildi. Ancak bu ameliyatın ardından kaburgalara destek için kullanılacak medikal malzeme olan stabilizatörün SGK'nın ödeme kapsamında olmaması nedeniyle ameliyat gerçekleştirilemedi. Aileye, bu malzemeyi kendilerinin satın alması halinde ameliyatın yapılabileceği söylendi. Akdeniz Belediyesi'nde asgari ücretle temizlik işçisi olarak çalışan baba Ahmet Kaya, istenen stabilizatörün 1500 Euro olduğunu öğrenince alamadı.
 
Engelli olarak dünyaya geldiğini ve bugüne kadar yatalak bir yaşam sürdüğünü belirten Sinan Kaya, söz konusu ameliyatın yapılabilmesi halinde oturabileceğini söyledi. Oturur hale gelmenin bile kendisi için mucize olduğunu belirten Kaya, "Yüzde 97 engelli raporum var. Hayatımı yatalak olarak sürdürüyorum. Bu ameliyatı olursam oturabileceğim. Tek hayalim oturabilmek" dedi. 
 
4 çocuk babası Ahmet Kaya oğlunun ameliyat olmaz ve yatarak yaşamaya devam etmesi halinde bir süre sonra solunum cihazına bağlı yaşamak zorunda kalacağının kendilerine söylendiğini anlattı. Kaya, asgari ücretle kirada oturduğunu, ailesinin geçimini bile sağlamakta zorlandığını, bu nedenle medikal malzemeyi almasının mümkün olmadığını kaydetti. Kaya, medikal malzeme için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurduğunu ancak oradan da henüz bir sonuç çıkmadığını hatırlattı.
 
EVDE BAKIM ÜCRETİ DE KESİLDİ
 
Anne Feyruz Kaya, oğlu için aldığı evde bakım ücretinin da adres değişikliği nedeniyle 6 ay önce kesildiğini belirterek, "Büyük sıkıntı çekiyoruz, hayırseverlerden medikal malzemenin alınması için yardım istiyoruz. Eğri olan kaburgalar oğluma rahatsızlık veriyor, batma yapıyor. Bu yüzden ne oturabiliyor ne de rahat edebiliyor" diye konuştu.

DHA