Sınavda Çıkmış DGS Soruları ve Cevap Anahtarları 2022

ÖSYM daha önce yayınlamadığı DGS çıkmış sınav sorularını erişime açtı. 2019, 2022 ve 2021 DGS çıkmış sınav soruları ve cevap anahtarları ile ilgili bilgiler bu içeriğimizde.

Sınavda Çıkmış DGS Soruları ve Cevap Anahtarları 2022
03 Haziran 2022 Cuma 16:55 tarihinde eklendi, 2.027 kez okundu.

ÖSYM daha önce yayınlamadığı DGS çıkmış sınav sorularını erişime açtı. 2019, 2022 ve 2021 DGS çıkmış sınav soruları ve cevap anahtarları ile ilgili bilgiler bu içeriğimizde.
 

DGS sınavı normal üniversite sınavı ve KPSS sınavı kadar popüler bir sınav olmasa da her yıl çok sayıda öğrenci bu sınava giriyor. Öğrencilerin üniversite hayatlarına devam edebilmelerini ve lisans diploması sahibi olmasını sağlayan DGS sınavı bu nedenle önemli sınavlar arasında yer alıyor.
 

DGS’nin önemli bir sınav olması nedeniyle diğer sınavlara gösterilen özenin aynısının gösterilmesi gerekiyor. Bu noktada ilk iş olarak DGS sınavına hazırlanan öğrencilerin geçmiş yıllarda sorulan soruları çözmesi ve soru tipleri hakkında bilgi sahibi olması gerektiğini söyleyebiliriz.
 

Peki DGS çıkmış sorularve cevapları nerede? Detaylar içeriğimizin devamında.
 

DGS Çıkmış Sorular ve Cevap Anahtarları
 

ÖSYM geçtiğimiz yıllarda sorduğu bütün soruları arşivliyor ve sınav sonrasında öğrenciler ile paylaşıyordu. Bu paylaşımlar sayesinde hem sınava giren öğrenciler soruları kontrol edip DGS puan hesaplama yapıyordu hem de bir sonraki sene sınava girecek öğrenciler sınav soruları hakkında fikir yürütebiliyordu.
 

Ancak bu durum şimdilerde biraz daha farklı. Artık ÖSYM bütün soruları paylaşmak yerine her testten birkaç soru paylaşıyor. Örneğin DGS matematikbölümünde 60 soru çıkarken paylaşılan sorulara baktığımızda 15-20 arası soru görüyoruz.
 

ÖSYM bu paylaşımları artık yayınevlerine veriyor ve telif hakkıyla birlikte paylaşmalarına izin veriyor. Yani DGS sınav sorularını görmek istiyorsanız yayınevlerinin kitapçıklarını almanız gerekiyor. Ancak sizlere iyi bir haberimiz var.
 

Bazı web siteleri yayınevi olmasa dahi her yıl soruların DGS sınav sorularını topluyor ve web sitelerinde paylaşıyor. Üstelik bu paylaşımlar ÖSYM web sitesindeki gibi eksik değil. Bu internet siteleri tarafından yapılan paylaşımlarda tüm sorular yer alıyor.
 

Eğer siz de DGS sınavına hazırlanıyorsanız bu sınav sorularını bir şekilde toparlayıp çözmenizi öneriyoruz. Bu sınav sorularını çözdükten sonra ÖSYM’nin DGS sınavında ne tarz sorular sorduğunu öğrenebilir ve ona göre bir çalışma yapabilirsiniz.
 

Tabi çıkmış sorulara bakarken güncel olup olmamasına da dikkat etmeniz gerek. Mesela 2022 senesinde DGS sınavına girecek olan öğrencilerin en fazla 2017 senesine kadar DGS çıkmışlarına bakmalarını öneriyoruz. Bu sayede eski tip soru kalıpları ile uğraşmamış olursunuz.