Sincan-Kayaş banliyö tren seferleri başladı

Sincan-Kayaş arasında ulaşımın sağlanmasında büyük rol oynayan banliyö trenleri, iki yıl aradan sonra yeniden seferlere başladı.

Sincan-Kayaş banliyö tren seferleri başladı
30 Temmuz 2013 Salı 18:34 tarihinde eklendi.


İki yıl aradan sonra yeniden hizmete giren banliyö trenleri vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Yenilenen vagonlar ve artırılan seferler, Sincan-Kayaş arası ulaşımda banliyö trenlerini kullanan yolculardan tam not aldı. TCDD Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, tamamı yeni ve klimalı trenler, Sincan-Kayaş arasında günde 154 sefer gerçekleştirecek.

Sabah mesaisinde ve akşam iş çıkış saatlerinde 10 dakikada, diğer saatlerde 15 dakikada bir yolcu taşıyacak trenlerle Sincan-Ankara arası 31 dakika, Ankara-Kayaş arası 22 dakika olmak üzere doğu batı hattında seyahat süresi toplamda 53 dakika.

Sincan’dan hafta içi her gün Sıhhiye'ye gittiğini belirten Muhammet Özdemir, yapım ve onarım çalışmaları nedeniyle hizmet veremeyen banliyö trenlerinin, vatandaşlar için ulaşım anlamında çok büyük sıkıntılar yaşattığını söyledi. Banliyö trenlerinin ulaşım için çok rahat ve güzel bir alternatif olduğunu belirten Özdemir, "İki yıl gibi uzun bir aradan sonra banliyö trenlerinin yeniden seferlere başlaması çok sevindirici bir durum." diye konuştu.

Sincan-Kayaş arası ulaşımda banliyö trenlerini tercih eden yolculardan Merve Yeşiltaş, banliyö trenlerin çalışmadığı sürede işe gidip gelirken çok zorluk yaşadığını belirterek, "Benim gibi birçok vatandaş, EGO otobüsleri ve dolmuşlar dolu geldiği için işe geç kalıyor ya da iş çıkışı geç saatlere kadar otobüs beklemek zorunda kalıyor. Umarım şehir içi ulaşımda banliyö trenleri kalıcı bir çözüm olur ve aksamalar yaşanmaz." ifadelerini kullandı.


CİHAN