Sincan'da İstanbul’un fethi kutlandı

Ankara'daki Memurlar Vakfı Sincan Şubesi (MEVA) İstanbul'un fethinin 560

Sincanda İstanbulun fethi kutlandı
29 Mayıs 2013 Çarşamba 16:26 tarihinde eklendi, 1.396 kez okundu.

Samanyolu Yusuf Tanık Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte konuşmacı olan Yazar Zafer İhtiyar, "Efendimiz'in Kostantiniyye (İstanbul) elbette fethedilecektir. Onu fetheden kumandan ne güzel kumandan, onu fetheden asker ne güzel askerdir' müjdesine nail olmak için 12 kez Müslümanlar ve 17 kez diğer kavimler tarafından olmak üzere toplam 29 defa kuşatılmıştır." dedi. "Emevîler, Abbasîler, Yıldırım Beyazıt, Musa Çelebi ve II. Murad'ın yaptığı seferler sonuçsuz kalmıştır" diyen İhtiyar, "Sıra 29. ve son kuşatmaya gelmiştir. Fatih’in babası Sultan Murat Han da İstanbul’u almaya isteklidir, ancak bunun kendisine müyesser olup olmayacağını büyük veli Hacı Bayram-ı Veli Hazretleri'ne sorar. Aldığı cevap olumsuzdur. Bu durum kendisini üzerken, 'Fetih şu çocuğa müyesser olacaktır, şu delikanlıya' (Fatihi işaret ederek) ifadesi Baba Sultan'ı sevindirir." bilgisini aktardı.

İhtiyar, çağ kapatıp çağ açan İstanbul'un fethinin Miladi 29 Mayıs 1453, Hicri 857 tarihinde, 1451 yılında babasının ölümü üzerine padişah olan 21 yaşındaki Fatih Sultan Mehmet'e (ll Mehmet) nasip olduğunu tekrarladı.

Memurlar Vakfı Sincan Şubesi Başkanı Erdoğan Avcu da "Bizler Cennet Mekan Fatih Sultan Mehmet Han'ın torunları olarak bu fetih coşkusunu her zaman hatırlayarak ve gelecek nesillerimize bu şanlı tarihimizi unutturmamak için konferans düzenlemeye ve toplumumuza tarih bilgisi vermeye devam edeceğiz." dedi. Programı Sincan Kaymakamı Ufuk Seçilmiş ile birlikte çok sayıda vatandaş izledi.


CİHAN