Sincan'da üç yerde Ramazan çadırı kuruldu

Ankara Sincan Belediyesi Ramazan etkinlikleri çerçevesinde Lale Meydanı, Yenikent, ve Temelli’ye sahne kurdu.

Sincanda üç yerde Ramazan çadırı kuruldu
10 Temmuz 2013 Çarşamba 17:23 tarihinde eklendi, 1.376 kez okundu.

İlçedeki mahalleleri gezen Gezici Sahne Aracı ile de geçmişte yaşanan Ramazan eğlencelerini yaşatmak için ilçe sakinlerine etkinlik düzenliyor.

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, “Birlik ve beraberliğin aşılandığı bu kutlu aya ulaşmanın sevincini yaşıyoruz. Bu kutlu Ayda her zaman olduğu gibi dayanışmanın en güzel örneklerini görmeyi ümit ediyoruz. Küslüklerin son bulduğu, ailelerin tek bir çatı altında buluştuğu, sevinç ve umut kaynağı Ramazan Ayının tüm insanlığa barış, huzur ve kardeşlik getirmesini diliyorum. Bu vesileyle başta hemşerilerim olmak üzere tüm İslam âlemi için Ramazan-ı Şerifin hayırlara vesile olmasını niyaz ederim.” dedi.

RAMAZAN ETKİNLİKLERİ

Sincan Belediyesi Ramazan Akşamları adını verdiği etkinlikler için Lale Meydanı, Temelli ve Yenikent’te sahneler kurdu. Ayrıca Gezici Sahne de her gün ilçenin farklı bir noktasında etkinlikler düzenleyecek. İftarın ardından başlayan “Ramazan Akşamları”nda sergilenen Karagöz- Hacivat, Orta Oyunu, Meddah ve Tuluat gösterilerinin yanında yapılacak konserlerle de Sincanlılar keyifli bir Ramazan geçirecek. Ramazan Ayı boyunca devam edecek olan etkinlikler de pek çok sanatçıyı ağırlayacak. Bu sanatçılar arasında, 13 Temmuz Cumartesi günü Lale Meydanı’nda şiirleriyle Bedirhan Gökçe, 27 Temmuz Cumartesi günü Lale Meydanı’nda şiirleriyle İbrahim Sadri ve 28 Temmuz Pazar günü Lale Meydanı’nda tasavvuf müzik grubu Bezm_i Safa sahne alacak.


CİHAN