Sinema ile son randevu

16-22 Aralık tarihleri araısna gerçekleştirilcek yılın son film buluşması ‘Uluslararası Randevu İstanbul Film Festivali’ dünya sinemasının son dönemdeki örneklerini içeren bir program sunuyor.

Sinema ile son randevu
05 Aralık 2011 Pazartesi 07:48 tarihinde eklendi.

 

Festivalde gösterilecek filmler arasında efsanevi oyuncu Marilyn Monroe’nun 1956 yılında filme alınan ‘Prens ve Şov Kızı’ filmi için gittiği İngiltere’de geçirdiği bir haftayı anlatan ‘Marilyn’le Bir Hafta’; aksiyon janrının aranan oyuncusu olan Slater’in başrolünü üstlendiği korku filmi ‘Playback’; 17 yaşındaki Beth’in kadın oluş hikâyesinin anlatıldığı ‘Albatros’ gibi filmler dikkat çekiyor. Festivalde ayrıca ‘Pelikül Kâbuslar’ başlığı altında ‘Kelle Koltukta’, ‘Kırmızı, Beyaz&Mavi’, ‘Zulüm’ ve’ ‘Korkunç Ölüm’ filmleri gösterilecek. 
 
Katıldığı festivallerden bol ödülle dönen ‘Kan Affetmez’, Goya ve San Sebastian film festivallerinde tam 26 ödüle layık görülen İspanyol yönetmen Agusti Villaronga’nın son filmi ‘Kara Ekmek’, peri masallarına inananlar için modern bir fabl olarak kabul edilen ‘Hanımefendi ve Kum Adam’ ile Cannes Film Festivali’nde Palme D’or için yarışan Naomi Kawase’nin son filmi ‘Gölge’ de fesitvalde görülmesi gereken yapımlar arasında. 
Festivalde belgesel ve kısa filmler de yer alıyor. ‘Şişir Beni’ filminin yaratıcılarından yeni, cesur ve yaratıcı bir dokümanter olan ‘Dünyanın En Pahalı Filmi’ ve ‘Dinle Küçük Adam!’ belgesel bölümünün dikkat çekenleri. Festival, özel kısa film seçkisinde ise Avrupa Film Akademisi (EFA) tarafından belirlenen 2011 kısalarını sinemaseverlerin beğenisine sunuyor.
 
Festival biletleri Fransız Kültür Merkezi, Cinebonus Maçka G-Mall ve Beyoğlu Cinemajestic Sinemaları gişelerinde satışa sunuldu. Bilet fiyatları; öğrenci 5, tam bilet ise 6 TL olarak belirlendi.

Radikal