Sinema'dan Habersiz Kalmayın

İzleyeceğimiz filmlere nasıl karar veriyoruz? Televizyonda gördüğümüz ya da gazetelerde okuduğumuz yorumlara göre mi? Arkadaş tavsiyesiyle mi yoksa internet yorumlarıyla mı?

21 Ağustos 2014 Perşembe 21:48 tarihinde eklendi, 1.257 kez okundu.



İzleyeceğimiz filmlere nasıl karar veriyoruz? Televizyonda gördüğümüz ya da gazetelerde okuduğumuz yorumlara göre mi? Arkadaş tavsiyesiyle mi yoksa internet yorumlarıyla mı? Çoğu zaman internetten araştırıyoruz evet. Peki, alınan bilgiler ne kadar sağlıklı. Dönemin popüler oyuncusunun varlığına dayanarak mı kurgusal özelliklere göre mi yapılıyor bu yorumlar? Senaryo daha ilk dakikada içine alıyor mu sizi yoksa sıkıyor mu?

Ya diziler. Kişisel zevklerinize hitap eden, günün yorgunluğunu atmak için keyifle izleyeceğiniz dizileri bu bollukta nasıl seçeceksiniz? İngiliz dizileri mi yoksa Amerikan dizileri mi? Psikolojik gerilim mi yoksa fantastik taht oyunları mı? Hangisi size hitap ediyor?

Sinema çoğu insan için vazgeçilmez bir tutkudur. Ama sağlıklı bilgiler alabileceği platform sayısı azdır. Festivalleri takip etmek, Oscar adaylarından haberdar olmak ya da Emmy ödüllerine layık yapımları bilmek pekçok insan için önemlidir. Tabii sadece Amerikan yapımı filmlerden ya da dizilerden de bahsetmiyoruz. İnsanı içine çeken İskandinav sineması, dramlarda efsaneleşen Avrupa sineması ve dünyaya kendini tanıtmaya hazır potansiyeldeki Türk sineması. Bir filmi izlemeden önce izleyici yorumlarını okumak ya da bu yorumlara katkıda bulunmak sinemaseverlerin en büyük tutkularından biridir. “Neden” iyle “Niçin” iyle sorgulamak, bazen de kendi dünyamızda o senaryoya katkıda bulunmak büyük keyiftir.

Vizyondaki filmler ve sinema haberleri bazen uzun bir bekleyişin heyecanının son durağıdır. Orta Dünya'dan Pandora'ya kadar gizemli yolculukların da ilk durağı. Kısa özetler ve heyecanı günden güne körükleyen fragmanlarla bekleriz bekleyişin bitmesini. Büyük gün geldiğinde de izlenimlerimizi paylaşmak başka fikirleri okumak isteriz. Sinema haberleri gazetelerin hafta sonları eklerine ya da televizyonların birkaç dakikalık programlarına sıkıştığı için bazen tam bir bilgi alınamaz. Sadece o hafta vizyona giren yapımların kısa haberleridir çoğu. Venedik Film Festivali'nin açılış filmini ya da Cannes Film Festivali'ndeki jürinin yorumlarını okumak isteyen hevesli ve meraklı bir kitlenin varlığından haberdar değildir onlar.

Ensonsinema, sinemaseverlerin aradığı ne varsa bünyesinde barındıran bir platform. Merakla beklediğiniz filmlerin fragmanları ve çekim görüntüleri. Sinefil kısaca sinema tutkunlarının eşsiz yorumları. Gelecek Program haberleri. Beğendiğiniz ve takip ettiğiniz sanatçıların bir sonraki projeleri de sinema tutkunları için Ensonsinema'da yer alıyor.

Ensonsinema'yı diğer platformlardan ayıran en büyük özellik bilgi kirliliğine ve sıradanlığa izin vermemesi. Özet ve oyuncular sağlıklı bir biçimde belirtilir, filmlerden kısa görseller sunulur ve izleyicinin kendi seyir zevkine göre bir liste oluşturmasına fırsat verilir.Elbette dizilerde unutulmamış. Yerli ya da yabancı diziler hakkında bilgi edinebilir, fragmanlardan gelecek bölümleri takip edebilirsiniz.

Ensonsinema Bir Online İzleme Sitesi midir?

Bu sorunun cevabı kısa ve net. Hayır. En son haber bünyesinde pek çok yapımdan haberler, özetler, fragmanlar barındıran bir sinema haber sitesidir. Kişisel zevklerinize uygun yapımların konularını, izleyici yorumlarını bulabileceğiniz ve dünyanın en büyük sinema veri tabanı oluşumu İmdb dışında bir puanlama sistemi olan Türkiye'nin sinema gündemini elinde tutmaya aday bir oluşum.

Kısaca hafta sonu planlarınızda ya da ailece izlemek için seçeceğiniz filmlerde kılavuzluk edecek bir site. Gotham City'nin karanlık sokaklarında yolculuk etmek isterseniz de Hogwarts şatosunda gezinmek isteseniz de En Son Sinema yorumlarıyla ve özetleriyle hep yanınızda olacak. Hobbitlerin yeni maceralarını beklerken ya da en son festivalleri iple çekerken sizi an be an bilgilendirmeye devam edecek. En Son Sinema ile her daim iletişime geçerek görmek, haberdar olmak istediğiniz yapımları, fragmanları ve kamera arkasını, bilmek istediklerinizi yazabilirsiniz.