Sinemanın kalbi Adana'da atacak

ADANA Büyükşehir Belediyesi'nce bu yıl 23'üncüsü düzenlenen Uluslararası Adana Film Festivali yarın başlıyor. 19- 25 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde, 12 film 'en iyi' seçilmek için yarışacak.

Sinemanın kalbi Adanada atacak
18 Eylül 2016 Pazar 12:04 tarihinde eklendi, 1.461 kez okundu.
ADANA Büyükşehir Belediyesi'nce bu yıl 23'üncüsü  düzenlenen Uluslararası Adana Film Festivali yarın başlıyor. 19- 25 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde, 12 film 'en iyi' seçilmek için yarışacak.
 
Bu yıl adındaki 'Altın Koza' ibaresi çıkarılan ve büyük bir heyecanla beklenen festivalde, 250 film, 636 gösterimle sinemaseverlerle buluşacak. Festivalin yarışma bölümünde yer alan filmlerin gösterimine, film yönetmen ve oyuncuları da katılacak. İzleyiciler, filmleri film ekibiyle birlikte seyretmenin heyecanını yaşayacak. Festivalde film gösterimlerinin yanı sıra atölye çalışmaları, söyleşiler ve sergiler de gerçekleştirilecek. Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması, Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması ve Adana Konulu Senaryo Yarışması'nda filmler de yarışacak. Festivalin Onur Ödülleri bu yıl tiyatrocu Ayla Algan, sinema oyuncusu Murat Soydan ve bir çok öyküyü kaleme alan yazar Osman Şahin'e verilecek.
 
12 FİLM YARIŞIYOR
 
Festivalin en önemli ayağı olarak gösterilen Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda, Erhan Tuncer'in 'Ağustos Böcekleri ve Karıncalar', Mehmet Can Mertoğlu'nun 'Albüm', Kıvanç Sezer'in 'Babamın Kanatları', Handan Öztürk'ün 'Bana Git De', Hiner Saleem'in 'Dar Elbise', Çağdaş Çağrı'nın 'Geçmiş', Yüksel Aksu'nun 'İftarlık Gazoz', Reha Erdem'in 'Koca Dünya', Güven Beklen'in 'Mehmet Salih', Çağan Irmak'ın 'Nadide Hayat', Derviş Zaim'in 'Rüya' ve Cemil Ağacıkoğlu'nun 'Tarla' adlı eserleri 350 bin liralık büyük ödül için yarışacak.
 
ÖDÜLLER 24 EYLÜL'DE SAHİPLERİNE VERİLECEK
 
Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın jüri başkanlığını ünlü yönetmen ve senaryo yazarı Tayfun Pirselimoğlu yapacak. Jüride ayrıca yönetmen Emin Alper, görüntü yönetmeni Türksoy Gölebeyi ve oyuncular Hatice Aslan ve Muhammet Uzuner yer alacak. Festivalde ödüller, 24 Eylül'de yapılacak tören ile sahiplerini bulacak. Çukurova Üniversitesi Kongre Salonu'ndaki tören, saat 20.00'de başlayacak. Sunuculuğunu Ceyda Düvenci ve Cem Davran'ın yapacağı törende ünlü sanatçı Zuhal Olcay, Selim Atakan'ın piyanosu eşliğinde bir dinleti sunacak. Geçen yıl yapılmayan sanatçıların katıldığı ve renkli görüntülerin oluştuğu geçit korteji bu yıl da şehitler nedeniyle düzenlenmeyecek.
 
TARIK AKAN ANILACAK
 
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, 66 yaşında vefat eden usta oyuncu Tarık Akan için festivalde özel anma etkinliği yapacaklarını söyledi. Adana'nın Türk sineması açısından çok önemli bir yerinin bulunduğunu aktaran Sözlü, "Yaşamı boyunca saygın ödüllere layık görülen Tarık Akan'ın rol aldığı filmlerden bazılarını festivalde özel bölümde izlenime sunacağız. Adana'da Tarık Akan'ın anısını sinema dolu günlerde yaşatmış olacağız" dedi.