Sınfın kapı kolu Kadir'i gözünden etti

ERZURUM'da Alparslan İlkokulu 1'inci sınıf öğrencisi 6 yaşındaki Gani Kadir Kastalmiş, teneffüste dışarı doğru açılan sınıf kapı kolunun çarpması sonucu sağ gözünden oldu.

Sınfın kapı kolu Kadiri gözünden etti
20 Aralık 2014 Cumartesi 12:12 tarihinde eklendi.
İki çocuk babası Muammer Kastalmiş, olayın 1.5 saat sonra kendisine haber verdiğini öne sürerken okul yöneticileri ve sınıf öğretmenini şikayet etti.
 
Olay, geçen 10 Ekim günü merkez Palandöken İlçesi'ndeki Alparslan İlkokulu'nda meydana geldi. Sevda-Muammer çiftinin ikinci çocukları 1-A sınıfı öğrencisi Gani Kadir Kastalmiş, teneffüste 3'üncü sınıfta okuyan ablası 8 yaşındaki Nazar Naz'ın yanına gittikten sonra sınıfına dönmek istedi.

1-C sınıfı önüne geldiğinde 'Deprem Yönetmeliği' nedeniyle dışa doğru açılan kapının içeriden açılmasıyla kapının kolu Kadir'in gözüne çarptı. At arabası ile sebze satarak geçimini sağlayan baba, 39 yaşındaki Muammer Kastalmiş, 1.5 saat sonra olayı duyup okula gittiğinde derste olan oğlunun gözünün morarmış, kanlı ve şişkin bir halde olduğunu gördüğünü söyledi. Oğlunu Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdüğünü belirten Kastalmiş, şunları anlattı: "Sınıfa girdiğimde oğlum dersteydi. Öğretmeni, teneffüste oynarken kapı kolunun gözüne değdiğini söyledi. Çocuğumu hemen hastaneye götürdüm. Buradan bizi Atatürk Üniversitesi Hastanesine sevk ettiler ve 'Yatırılması gerekli. İmkanın varsa dışarıda bir hastaneye yatır' dediler. Gözüne damla döküp yatışını yapmadan gönderdiler. Gözünde kanama olunca gece taksi tutup tekrar Yakutiye Araştırma Hastanesi'ne götürdüm. Acildeki doktor hemen yatış yapması isteyerek göz servisine gönderdi. Oğlumu hastaneye yatırmadan yolladılar. 4 gün sonra oğlumun yatışını yapıldı. Doktorlar gözünün görmediğini söyledi. 7 gün göz servisinde kaldıktan sonra KBB servisine gönderdiler. Oradaki doktorlar da gözdeki çarpmanın kulağa zarar verdiğini, ileride sorun ile karşılaşabileceğinden bahsetti. Eşim olaydan sonra okula gidip okul müdürü ile görüştüğünde öğretmenin durumu kendisine bildirmediğini söylemiş. Oğlumun yaralandıktan sonra ilgilenmeyen, 2 dakikalık mesafede Ertuğrul Gazi Sağlık Ocağı'na götürmeyen, 112'yi aramayan sınıf öğretmeni ve sorumlulardan Yenişehir Polis Merkezi'ne giderek şikayetçi oldum. Hastaneden taburcu olduktan sonra doktorlar özel bir göz hastanesine gitmemizi tavsiye etti. Palandöken Kaymakamlığı masrafları karşıladı, atımı da satarak Ankara'ya gittik. Göz hastanesindeki doktorlar, gözdeki sinir damarlarının hasar gördüğünü, şu an bir şey yapılamayacağını bildirerek 6 ay sonra gelmemizi istedi. Çocuğum bir gözünü kaybetti. Okul ve hastanenin ihmali var. Şikayetçiyim."
Anne, 36 yaşındaki Sevda Kastalmiş, çarpmanın etkisiyle oğlumun gözündeki sinir damarlarının hasar gördüğünü, oğlunun yeniden görmesini istediğini ifade ederken, "Bize yardımcı olsunlar" dedi.
Kastalmiş ailesinin avukatı Erhan Topcu, Gani Kadir Kastalmiş'ın zamanında hastaneye götürülmemesi ve anında müdahale edilmemesi nedeniyle sağ gözünün yanı sıra sol gözünde de kısmi görme kaybı olduğunu, görevlerini yerine getirmedikleri için Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlığı Bakanlığı aleyhine Bölge İdare Mahkemesi'nde tazminat davası açacaklarını söyledi.
 
Okul yöneticileri teneffüste meydana gelen olayın aileye bildirildiğini savunurken bu olayın ardından teneffüslerde sınıf kapılarının açık kalması için çengelle duvara sabitlenmesini sağladı.