Sınır kapısında 50 km araç kuyruğu

Bulgaristan-sırbistan sınır kapısı Kalotina'da Türkiye'den Avrupa'ya dönen Türk araçları 50 kilometrelik kuyruk oluşturdu.

Sınır kapısında 50 km araç kuyruğu
30 Ağustos 2013 Cuma 19:52 tarihinde eklendi.
Bulgaristan'dan, Sırbistan'a geçiş sınır kapısını oluşturan Gradina sınır kapısından yayınlanan bildiride, Bulgaristan tarafındaki Kalotina sınır kapısından, Sofya'ya kadar Türkiye'den gelen araçlardan 50 kilometrelik kuyruğun olduğu ve Türklerin arasında Sırp vatandaşlarının da bulunduğu belirtildi.

Bulgaristan tarafındaki durumla ilgili bilgi veren Sırp yolcular, Bulgaristan sınır kapısı Kalotina'dan Sofya'ya kadar araç kuyruğunun olduğunu ve geçmek için 12-13 saat beklediklerini söylediler. Sırp yolcular, Bulgar gümrük ve polis memurlarının davranışından şikayetçi olurken, Türkiye'den Avrupa'ya giden yolcularla saatlerce konuştuklarını belirtiler.
 
Niş yakınlarındaki Gradina sınır kapısındaki polis şefi Nenad Vuçiç, Bulgaristan polisinin yolculara tam anlamıyla ızdırap çektirmeleri konusunda Belgrad'ı haberdar ettiğini ifade etti. Nenad Vuçiç, Bulgaristan'da yolcular 10 saat üzerinde beklerken, Sırbistan Sınır kapısında en çok bir saat beklemeler olduğunu vurguladı.

Vuçiç bu sınır kapısından günde 10 bine yakın araç geçtiğini belirtirken hafta sonunda büyük kalabalığın olmasını beklediklerini söyledi. Gümrük şefi Vladimir Stojanoviç başta Türkler olmak üzere 50 kilometrelik kuyrukta beklememeleri için, Gradina sınır geçtinin yanısıra Strezmirovci ve Vrşka sınır kapılarını kullanmaları çağrısında bulundu. Stojanoviç, Avrupa'ya giden Türklere Sırbistan Horgoş sınır kapısından Macaristan'a geçmelerini tavsiye etti.

DHA