Sinir krizi geçirip intihara kalkıştı

Giresun'da sinir krizi geçiren 45 yaşındaki Zehra Kovan, balkona çıkarak intihar etmek istedi.

Sinir krizi geçirip intihara kalkıştı
11 Ekim 2013 Cuma 20:55 tarihinde eklendi.
Kendisini ikna etmeye çalışanlara sandalye fırlatan Kovan'ı yangın merdiveni ile balkona çıkan itfaiye ve polisler etkisiz hale getirdi. Zehra Kovan hastaneye kaldırılıp, müşahade altına alındı.
 
Olay, Aksu Mahallesi Deniz Sitesi'nde akşam saatlerinde meydana geldi. Törüz Apartmanı'nın üçüncü katında ikamet eden Zehra Kovan, sinir krizi geçirince balkona çıkıp intihar etmek istedi. Kovan, kendisini ikna etmek isteyenlere sandalye ve bardak fırlatarak, vücudunu bıçakla kesip, çamaşır ipini de boğazına doladı.

Çevredekilerin çabası kadını ikna etmeye yetmeyince olay yerine polis, itfaiye ve ambulans çağrıldı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, balkonun altında hava yastığını şişirerek önlem aldı. İtfaiye aracının merdiveni ile balkona ulaşan polisler ve itfaiye erleri kadını ikna etmeye çalıştı. "Gelmeyin, kendimi atarım" diye bağıran Zehra Kovan'ı balkona atlayan itfaiye ve polisler kısa süreli boğuşmanın ardından etkisiz hale getirdi.

Aşağıya indirilen Zehra Kovan'a sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptı. Kovan, daha sonra Giresun Özel Ada Hastanesi'ne götürülere müşahede altına alındı. Zehra Kovan'ın akrabalarıyla sorunlar yaşadığı öğrenildi.
 
Olayı anlatan Yeter Elevli, komşusunun bağırarak balkona çıktığını belirterek, "Elindeki sandalye ve bardakları aşağı attı. Sonra elindeki ipi boğazına doladı, 'Kendimi öldüreceğim' diye bağırdı. Çok yalvardık, ama dinlemedi" dedi.

DHA