Sınırda hareketlilik!

Hatay'ın Altınözü İlçesi'nde boş bir arazide patlamamış 1 el bombası bulundu. Suriye'ye ait bir uçağın Reyhanlı İlçesi'nin güneyinden sınıra doğru yaklaşması üzerine de bölgeye F-16 savaş uçaklarının gönderildiği açıklandı.

Sınırda hareketlilik!
09 Şubat 2014 Pazar 17:38 tarihinde eklendi.
Genelkurmay Başkanlığı'nca el bombası ile ilgili yapılan açıklamada, bir kişinin ihbarı üzerine, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na sağlı Ziyaret Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk bölgesinde ekiplerin sevk edildiği belirtildi.

Hacıpaşa-Antakya Karayolu'nun 10'uncu kilometresinde ve yolun Asi Nehri tarafında 5 metre doğusundaki bir tarlada, patlamamış el bombası bulunduğu ifade edildi. El bombası, Hatay İl Jandarma Komutanlığı Olay Yeri İnceleme Timi tarafından, Altınözü Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla imha edildi.
 
F-16'LAR SINIRA GÖNDERİLDİ
 
Genelkurmay Başkanlığı ayrıca, Suriye'ye ait bir adet SU-24 uçağının Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nın güneyinden sınıra doğru yaklaşması üzerine bölgeye 2 adet F-16 uçağının gönderildiğini, Suriye uçağının sınıra 3.5 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştığını bildirdi.

DHA