Sınırdaki öğretmenlere moral gecesi

Şanlıurfa'nın Suriye sınırındaki Ceylanpınar İlçesi'nde, görev yapan öğretmenlere Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından moral gecesi düzenledi.

Sınırdaki öğretmenlere moral gecesi
24 Eylül 2013 Salı 00:02 tarihinde eklendi, 1.044 kez okundu.
Suriye'deki çatışmalarda seken mermiler nedeniyle 4 kişinin öldüğü Ceylanpınar'daki öğretmenler, sıra gecesi ekibinin seslendirdiği türkülere halaylar çekerek eşlik etti.
 
Suriye'nin Haseki kentine bağlı Rasulayn İlçesi'nde, El Nusra cephesi ile PYD güçleri arasında devam eden çatışmalarda seken mermiler nedeniyle 4 kişinin öldüğü onlarca kişinin yaralandığı Ceylanpınar'da, Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmenlere yönelik moral ve motivasyon gecesi düzenledi.

Çatışmalar nedeniyle tedirginliğin yaşandığı ve bu tedirginliğin giderilmesi için Tarım İşletmeleri Aile Gazinosu'nda düzenlenen geceye Kaymakam Musa Sarı, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Dağlı, İlçe Garnizon Komutanı Nevzat Ak ve ilçede görev yapan öğretmenler katıldı.
 
Gecede konuşan Kaymakam Musa Sarı, "Bir valilin çok güzel ifadesiyle başlamak istiyorum; 'Asaletinin verdiği mahcubiyetle kendini tanıma fırsatı bulamamış, milyonlarca verimli ve sulanabilir arazisiyle dünyanın gözünün üzerinde olduğu, kültürlerin buluşma noktası olduğu, asayiş ve terör eylemleriyle anılmayan çok güzel bir şehirde yaşıyoruz.'

Ancak ne yazık ki; komşumuz Suriye'nin Rasulayn ilçesinde yaşanan bazı olumsuzluklardan dolayı ilçemiz son günlerde basının ve ülkenin gündeminde. Kaymakamlık ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğretmenlerimize yeni eğitim ve öğretim yılında moral gecesi düzenlemek istedik" dedi.
 
Kaymakam Sarı'nın ardından konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Dağlı, gecenin amacının yeni gelen öğretmenlerin bir birleriyle tanışıp kaynaşma amaçlı olduğunu, bu gecenin moral ve motivasyon açısından önemli olduğunu söyledi.
 
Yeni atanan öğretmenler ise, "Buraya gelmeden önce medyada çıkan savaş haberlerinden ötürü endişeliydik. Ama Ceylanpınar'ın sıcak insanlarını gördükten sonra buranın medyaya yansıtıldığı kadar ürkecek bir yer olmadığını gördük. Ceylanpınar'daki çocukların savaştan olumsuz etkilendiğini bildiğimiz halde, onlara bir nebze faydalı olabilmek için geldik" diye konuştu.
 
Konuşmalar ve yenilen yemeğin ardından öğretmenler, sıra gecesi ekibinin seslendirdiği türkülerle halaylar çekip, eğlendi.

DHA