Sınırı aşan mermiler 2 kişiyi yaraladı

İç karışıklığın sürdüğü Suriye tarafından ateşlenen silahlardan çıkan mermiler, sınırı aşarak Şanlıurfa'nın Akçakale ve Suruç ilçelerinde 2 kişinin yaralanmasına yol açtı.

Sınırı aşan mermiler 2 kişiyi yaraladı
05 Eylül 2013 Perşembe 18:40 tarihinde eklendi.
Yaralılar hastanede tedavi edilirken, güvenlik güçleri sınır hattında önlemlerini artırdı.
 
İlk olay öğle saatlerinde Suriye sınırındaki Akçakale'nin Güvençli Köyü'nde meydana geldi. İddiaya göre, 48 yaşındaki Mehmet Göncü sınır hattındaki tarlasında sulama yaparken Suriye tarafından ateşlenen bir tüfekten çıkan merminin omzuna isabet etmesiyle yaralandı.

Telefonla ulaştığı yakınlarını yardımına çağıran Göncü, otomobille önce Akçakale Devlet Hastanesi'ne ardından Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Tedavisine başlanan Göncü'nün sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
 
PARKTA OTURURKEN YÜZÜNDEN YARALANDI
 
İkinci olay ise Suruç'un Mürşitpınar Köyü'nde meydana geldi. Köydeki parkta oturan 22 yaşındaki Mehmet Doğan, sınırın diğer tarafında bulunan ve Kürt nüfusun kontrolündeki Ayn-El Arap ilçesinden ateşlenen ve sınırı aşan bir tüfekten çıkan saçmaların isabet etmesiyle yüzünden yaralandı.

Kanlar içerisinde kalan Doğan, çığlıklarına koşanlar tarafından Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Tedavisine başlanan gencin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
 
Yaşanan 2 olayın ardından güvenlik güçleri sınır hattında önlemlerini artırdı.

DHA