Sinop'ta hamsi şenliği

Sinop Üniversitesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen 'Öğrenci Tanışma Çayı ve Hamsi Şöleni'nde öğrenciler doyasıya eğlendi.

Sinopta hamsi şenliği
21 Aralık 2013 Cumartesi 16:24 tarihinde eklendi.
Sinop Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi bahçesinde bugün 'Öğrenci Tanışma Çayı ve Hamsi Şöleni' düzenlendi. Şölene, Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Osman Coşkun, Belediye Başkanı CHP'li Baki Ergül, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Uysal, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Recep Bircan, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

İlginin yoğun olduğu şenlikte hamsiler dev ızgaralarda pişirilerek konuklara ve öğrencilere ikram edildi. Yaklaşık 3 saat süren etkinlik boyunca öğrenciler gönüllerince eğlenirken, Vali Yavuz Selim Köşger ve Rektör Prof. Recep Bircan, öğrenciler ile horon oynadı.

Şenlik renkli görüntülere sahne olurken Rektör Prof. Dr. Recep Bircan, "Üniversitemizde ilk defa düzenlenen bu etkinlikte yaklaşık bin 500 öğrencimize hamsi ziyafeti sunduk. Bu organizasyonla öğrencilerimizin birbirleriyle kaynaşmasını ve ilçelerdeki öğrencilerimizin şehir merkezine gelerek merkezi biraz daha tanımasını istedik. Böyle güzel bir atmosferde il protokolü, akademisyenlerimiz ve öğrencilerimizle bir arada olmak çok güzel. Bu etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

DHA