Sırada 'Sıfırcı Hoca' mı var?

Moody's 21 Kasım'da İstanbul'da Türkiye kredi riski konferansı düzenleyecek. Akıllara 'yeni bir not artışı mı geliyor' sorusu geldi.

Sırada Sıfırcı Hoca mı var?
06 Kasım 2012 Salı 16:13 tarihinde eklendi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, 6. Yıllık Kredi Riski Konferansı'nı 21 Kasım tarihinde İstanbul'da düzenleyeceğini duyurdu. 

     
Moody's'in resmi web sitesinden yapılan duyuruda, konferansa Moody's Yatırımcı Servis EMEA İlişkileri Yöneticisi Andreas Naumann, Moody's Yatırımcı Servisi İş Geliştirme İkinci Başkan Yardımcısı Burak Cerrahoğlu katılacak. 
     
Konferansta, Moody's Kıdemli Analisti Sarah Carlson'ın ''Avrupa'daki Risk, Türkiye ve Avro Bölgesi'' başlıklı bir sunumla Türkiye'nin ekonomik performansına ve kredi derecelendirme kuruluşunun Türkiye'nin kredi notuna ilişkin öngörülere yer vermesi bekleniyor. 
     
Bu arada Moody's, 30 Ekim'de Türkiye'nin ekonomik görünümüne ilişkin değerlendirmesinde, ''Cari açığın yapısal olarak azaltılması, döviz rezervlerinin artması veya özel sektör dış borçlanmasının azaltılmasıyla dış kırılganlıkların azalması halinde, kredi notu artırımını değerlendiririz'' ifadesini kullanmıştı. 
     
Moody's açıklamasında dışsal kırılganlıklara dikkat çekerek, Türkiye'nin kredi notunun ''pozitif'' olmasının, Moody's'in Türkiye'nin kamu maliyesi ve dış şoklara karşı direncinin ve ülkenin mali ve makro ekonomik dayanıklılığını iyileştirmeye devam edeceği yönündeki beklentisini yansıttığını da vurgulamıştı.