Sırbistan'a 25 milyon avroluk kredi

Kuveyt, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da yapımına 1970'li yıllarda başlanan tren garı inşaatı için 25 milyon avro kredi verecek.

10 Aralık 2012 Pazartesi 18:26 tarihinde eklendi.

 

Sırbistan Başbakanı İvitsa Daçiç ve Kuveyt Ekonomik Kalkınma Vakfı (KFAED) Genel Müdürü Abdulvahab el-Bander, Belgrad'da yaptıkları görüşmenin ardından, tren garı inşasında kullanılacak 25 milyon avro değerindeki kredi anlaşmasını imzaladı.
 
İvitsa Daçiç, basın toplantısında yaptığı açıklamada, eski Yugoslavya'nın Kuveyt'le güçlü bağları olduğunu söyledi. Sırbistan'ın da Kuveyt'le ilişkilerini güçlendirmek istediğini ifade eden Daçiç, "Sırbistan, Kuveyt ve diğer Arap ülkeleriyle bağlarını güçlendirmek istiyor. Özellikle askeri endüstri ve tarım alanlarında ortak yatırım fırsatlarımız olduğunu düşünüyorum. Makul şartlarda aldığımız krediyi, yapımı 1970'lerde başlayan tren garı Prokop'un inşası için kullanacağız" dedi.
 
Vakıf temsilcilerine teşekkür eden Sırbistan Başbakanı, yapılacak "Prokop" tren garının, Belgrad'ın kalkınmasında büyük rol oynayacağını söyledi.
 
Kuveyt Ekonomik Kalkınma Vakfı Genel Müdürü Abdulvahab el-Bander da Sırbistan'la böyle bir anlaşma imzalamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Genel Müdürü olduğu vakfın 1961 yılında kurulduğunu ifade eden el-Bander, "Ekonomik kalkınmada yardıma ihtiyaç duyan tüm ülkelerle işbirliği yapıyoruz. Sırbistan'da da gerekli tüm ön şartlar mevcuttu. Sırbistan'la işbirliği yapan ve ona yardım eden ülkelerden biri olduğumuz için mutluyuz" diye konuştu.
 
Toplantıya, Sırbistan Yol ve Ulaşım Bakanı Milutin Mrkonyiç, Sırbistan Maliye ve Ticaret Bakanı Mlacan Dinkiç, KFAED Proje Müdürü Favzi Jozef el Hunaif, KFAED Asya ve Avrupa Bölgeleri Sorumlusu Jozef Ghazi el-Bader ve Kuveyt'in Belgrad Büyükelçisi Favzi Abdulaziz Ahmad al-Jasem de katıldı.