Siri küfür etti, market karıştı

12 yaşındaki çocuk iPhone 4S'lerin yapay zekası Siri'yi eline alıp basit bir soru sordu ve olan oldu

Siri küfür etti, market karıştı
03 Ocak 2012 Salı 15:15 tarihinde eklendi, 1.480 kez okundu.

 

İngiltere'de Tesco'da alışveriş yapan 12 yaşındaki bir çocuk, iphone 4S'i denerken aldığı küfürlü cevapla şoke oldu: "Shut the f*** up, you ugly t***." (Kapa o s... çeneni, çirkin d...)
 
iPhone 4S'lerin yapay zekası Siri'nin "Dünyada kaç insan yaşıyor?" sorusuna ağız dolusu küfürle yanıt vermesi küçük Charlie'nin annesini de hazırlıksız yakaladı: "Telefon demo versiyonuydu ve Charlie'nin uzanabilecği bir rafta duruyordu. Basit bir soru sordu ve gelen cevaba inanamadık."
 
Mağazanın müdürüne gerekli şikayetler yapıldıktan sonra telefon kapatılıp kaldırıldı. Olaya birkaç şakacı kişiliğin neden olduğu sanılıyor. Bu şakacıların çalışan mı yoksa müşteri mi olduğu ise belirsizliğini koruyor. Siri sistemi kullanıcısına ismiyle hitap ediyor. Eğer kişiler bölümünde kendi isminizi küfürlü bir ifade ile değiştirirseniz, Siri'nin ağzından çıkan ilk sözcükler de küfürlü oluyor. (Arkadaşlarınıza şaka yapmak isterseniz diye söylüyoruz)
 
Tesco konu ile ilgili incelemenin başladığını açıkladı, söz konusu iphone 4S ise gerekli analizlerin yapılması için Apple'a gönderildi.