Şirince, unutulmak istemiyor

Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, ''kıyamet'' inanışı nedeniyle gündeme gelen Şirince'nin, bundan sonra da unutulmaması gerektiğini, köyün her zaman konuklarını ağırlamaya hazır olduğunu söyledi.

Şirince, unutulmak istemiyor
21 Aralık 2012 Cuma 15:49 tarihinde eklendi.

Boyacı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Şirince'de, 21 Aralık'ın öncesinde aldıkları güvenlik tedbirleri sayesinde huzurlu bir gün geçirildiğini dile getirerek, ''Şirincelilerin, buraya dışarıdan gelen yerli ve yabancı turistlerin huzur içinde 1-2 gün geçirmeleri için devlet olarak her şeyi yaptık'' diye konuştu. 

 
Şirince'nin, son bir haftadır gündemde önemli bir yer tuttuğunu ve bunun da köyün tanıtımı açısından yararlı olduğunu ifade eden Boyacı, ''Siz değerli basın mensuplarımızın bu alakalarından ben de çok duygulandım. Günlerden beri basın mensupları buraya geliyor, Şirince, ülke ve dünyanın gündemine yansıyor, tanıtım oluyor. Basın mensuplarına çok teşekkür ediyoruz'' şeklinde konuştu. 
 
Boyacı, bu vesileyle daha çok tanınan Şirince'nin, her zaman için güzel bir köy olduğunu dile getirerek, ''Şirince, her zaman şirin, her zaman sıcak kanlı insanları var. Şirince, 21 Aralık'tan sonra da unutulmasın'' ifadelerini kullandı. 
 
-Kilisede mum yakıp dilek havuzuna bozuk para attılar- 
 
Öte yandan, Şirince'ye gelenler, köyü gezerek ve iş yerlerinden alışveriş yaparak vakit geçirdi. Köydeki uğrak mekanlarından biri de tarihi St. John Kilisesi oldu. 
 
St. John Kilisesi bahçesinde mum yakan ve dilek havavuzuna bozuk para atan Demet Kaya, duyduğu merak nedeniyle Seferihisar'dan geldiğini ifade etti. 
 
''Kıyamet senaryolarına'' inanmadığını dile getiren Kaya, ''Şirince'ye eğlenmeye geldik. Dileklerimizin gerçekleşmesi için de mum yaktım'' dedi.