Şirince’de asıl kıyamet kalabalıktan kopacak

21 Aralık'taki kıyamet söylentisi ivme yitirmedi, yataklar doldu, Şirince'ye gelecekler arazilerde yer arıyor

Şirincede asıl kıyamet kalabalıktan kopacak
03 Aralık 2012 Pazartesi 09:17 tarihinde eklendi, 3.743 kez okundu.

Maya takvimine göre, 21 Aralık’ta kıyametin kopacağı ve İzmir’in Şirince Köyü’nün de bundan etkilenmeyeceği yönündeki inanış nedeniyle Şirince Köyü’ndeki hareketlilik tüm hızıyla devam ediyor.


21 Aralık günü yaklaşık 100 bin kişinin geleceği öne sürülen köyde, oteller ise şimdiden tam doluluğa ulaştı. Şirince’de yaklaşık yatak kapasitesinin 400 olması ise kalacak yer sıkıntısını beraberinde getiriyor. Şirince’deki otel ve pansiyonların yetersizliği nedeniyle köylüler ve işletmecilerin çadır kurmasına ise jandarmanın güvenlik gerekçesiyle izin vermeyeceği öğrenildi.

Şirince’deki köylülerin de yoğunluktan istifade etmek amacıyla evlerini 500 Euro karşılığında kiraya verdikleri konuşuluyor. Esnaf ise kalabalığın büyük sıkıntı doğuracağı noktasında birleşiyor. Esnaftan bazıları 21 Aralık günü dükkânlarını bile açmamayı düşündüklerini söylerken, bazıları ise güvenlik riskinin başgöstereceğini iddia ediyor. Öte yandan “Kıyametin kopacağını sadece Allah bilir” diyerek Maya takvimine inanmayan otel sahipleri Engin Vatan ve Sevan Nişanyan’ın 21 Aralık gecesi düzenleyeceği ücretsiz Kıyamet Partisi’nden ise vazgeçtiği öğrenildi. Otel ve pansiyon sahipleri, yoğunluğun bir takım sıkıntı ve problemleri de beraberinde getireceğinden endişe ediyor. Markiz Konakları Müdürü Sadri Arıbaş, yaklaşık 100 bin kişinin Şirince’ye gelmesi durumunda büyük bir keşmekeşin yaşanacağını söyledi. Otel fiyatlarının zamlandığı ve oda fiyatlarının bin Euro seviyesine geldiğine yönelik söylemlerin şehir efsanesi olduğunu vurgulayan Arıbaş, “100 bin kişinin burayı ziyaret edeceğine pek ihtimal vermiyorum. Ama böyle bir durumla karşılaşırsak asıl kıyamet o zaman kopar. Bu kalabalığı Şirince kaldıramaz. Güvenlik ve konaklama sorunları başgösterir’’ dedi. 
 
KIYAMET ŞARABI
 
21 Aralık’ta kıyametin kopacağı inancı en çok şarap üreticilerine yarayacak. Şirince Köylüm Şarapevi’nin işletmecisi Ufuk Yakut, bugüne özel olarak alkol oranı yüzde 12.5 olan bir “Kıyamet Şarabı” hazırladıklarını söyleyerek “Şu an için bu şaraptan 6 bin tane ürettik ve hepsinin de satılmasını bekliyoruz. İlgiden memnunuz. Kıyamet günü bize yaradı diyebilirim’’ dedi. Kıyamet şarabının şişesinin 20 lira olduğu belirtildi. 
 
HZ. İSA GELECEK 
 
MAYA takvimine göre, efsanevi Marduk gezegeni 21 Aralık’ta dünyaya çarpacak ve kıyamet kopacak. Kendilerini “Mavi Enerji Grubu” olarak nitelendiren bir grup, 21 Aralık 2012’de sonlanan Maya takvimine dayanan inanışları çerçevesinde, kıyametten yeryüzünde sadece Şirince ile Fransa’nın güneyindeki Bugarach Köyü’nün etkilenmeyeceğini düşünüyor. Kehanete göre Hz. İsa’nın 22 Aralık 2012’de İzmir Selçuk’un en güzel köylerinden biri olan Şirince’ye geleceğine inanılıyor.

Habertürk