SIRI'nin babası Samsung'a geçti

Apple’ın sesli komut sistemi SIRI biriminin eski şefi Luc Julia, Samsung’un yeni teknoloji birimlerinden SAMI’de çalışmaya başladı.

SIRInin babası Samsunga geçti
11 Kasım 2013 Pazartesi 11:14 tarihinde eklendi.
SIRI biriminin 10 ay boyunca başında yer alan yazılım mühendisi Luc Julia, Samsung’un internet bağlantılı hizmetlerde veri dağılımı ve akışını geliştirmek için hazırlanan SAMI platformunun başına geçti.
 
MacWorld sitesinin haberine göre, Samsung’un Açık İnovasyon Merkezi’nin başkan yardımcılığına getirilen Julia, Samsung Architecture for Multimodal Interactions (SAMI) biriminde rol almaya başladı. SAMI, birbirine bağlı çok sayıda cihazdan veri toplanması ve işlenmesi üzerinde çalışıyor.
 
Tamamlanmasının ardından, SAMI teknolojisinin akıllı giyilebilir ürünlerde kullanılması bekleniyor. Yeni teknoloji, giyilebilir bilgisayarlar, akıllı ev cihazları, otomobiller ve diğer çeşitli elektronik cihazlardan veri toplayabilecek. İlk olarak vücuttan tıbbi veriler toplayan cihazlar üzerinde çalışması beklenen SAMI’nın elde ettiği veriler, platform için geliştirilen uygulama ile işlenecek.
 
YAZILIM AÇIĞINI KAPATACAK
MacWorld, Samsung’un giyilebilir teknoloji alanında Apple’uı geride bırakmak için bu alanda yer alan Fitbit, Pebble ve Withings gibi firmalarla çalıştığını belirtti. SAMI’nın geliştirilmesi ve test sürecinde yer alan firma sayısının ise toplamda 50’yi bulduğu iddia edildi.
 
Samsung’un bir donanım firması olması nedeniye yazılım alanındaki eksikliğini kapatmaya çalıştıklarını belirten Julia, “Yazılım alanına girmek ve iCloud’dan farklı bir sistem sunmak istiyoruz” dedi.
 
Apple’ın SIRI bağlantılı teknolojilerini sunduğu hizmetlerin teknolojisine ait patentleri satın alma veya rakibiyle lisans anlaşması yapma şansı olmayan Samsung, Julia ile kendi yazılımlarını geliştirecek.

NTV