Şırnak polisi 6 ilin hırsızlık çetesini çökertti

Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Şubesi'nin başta Şırnak ve ilçelerinin olduğu, Diyarbakır ve İstanbul'u da kapsayan eş zamanlı operasyonu kapsamında hırsızlık çetesi çökertildi.

Şırnak polisi 6 ilin hırsızlık çetesini çökertti
23 Ocak 2014 Perşembe 15:52 tarihinde eklendi.

Şırnak polisi hırsızlara göz açtırmıyor. Son olarak 6 aylık bir çalışma sonucu hırsızlık çetesini tespit eden polis, 150 kişiyle operasyon düzenledi. Diyarbakır ve İstanbul illeri ile eş zamanlı yapılan operasyonda Şırnak il ve ilçelerinde 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Adliye'ye çıkarıldı. Mahkemeye çıkarılan 7 kişiden 4'ü tutuklanırken, 3 kişiye de adli kontrol verildi.

Şırnak Valiliği tarafından yapılan açıklamada "Şırnak Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, Hırsızlık Büro Amirliği tarafından Şırnak merkez ve ilçelerin de meydana gelen hırsızlık olayları ile ilgili yapılan çalışmalarda kimlikleri tespit edilen şüphelilerin birden fazla eylemlerinin olması ve farklı şehirlerde de hırsızlık olaylarını gerçekleştirmiş olmaları sebebiyle yaklaşık 6 ay süren çalışmalar yapıldı. Yapılan çalışmalarda hırsızlık olaylarının örgütlü bir biçimde başta Şırnak merkez ve ilçeleri olmak üzere İstanbul, Konya, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Muş illerinde gerçekleştirildiği, şahısların suç faaliyetlerini planlı ve organize bir şeklide gerçekleştirdikleri, örgüt üyelerinin menfaat birlikteliği içerisinde geçimlerini hırsızlıktan sağladıkları, başkaca geçim kaynaklarının bulunmadığı ve bu işten haksız kazanç elde ettikleri gözlemlendi. Bu şahısların genellikle Tarım İl ve İlçe Müdürlükleri ve Ziraat odalarını hedef aldıkları ayrıca örgüt kapsamında, “iş yerinden hırsızlık, kamu binalarından hırsızlık, oto hırsızlığı, otodan hırsızlık, mazot hırsızlığı, mala zarar verme” suçlarını işledikleri tespit edildi. Şırnak Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince 150 Polisin katılımıyla, başta Şırnak ve ilçelerinin olduğu, Diyarbakır ve İstanbul illerin de gerçekleştirilen eş zamanlı operasyon ile şüpheliler yakalandı. Şahısların evlerinde yapılan aramalarda çalıntı eşyalar ve hırsızlık yapmakta kullanılan malzemeler ele geçirildi. Şahısların gerçekleştirdikleri olaylar ile yaklaşık 400 bin TL. haksız kazanç sağladıkları tespit edildi." denildi.

Şırnak Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 7 kişi, emniyetteki sorgudan sonra adliyeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen 7 kişiden 4'ü tutuklanırken, diğer 3 kişiye de adli kontrol sonucu serbest bırakıldığı belirtildi.


CİHAN