Şırnak, Van ve Diyarbakır'da fuhuş operasyonu

Şırnak Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Şırnak, Van ve Diyarbakır'da düzenledikleri eş zamanlı operasyonda, 30 şüpheli gözaltına alındı.

22 Aralık 2013 Pazar 18:32 tarihinde eklendi.
 
Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, aldıkları ihbarları değerlendirerek birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Şırnak Valiliği, Emniyet Asayiş Şube Müdürlüğü, Ahlak Büro Amirliği ekiplerinin bazı kadınların erkeklere fuhuş amaçlı pazarlandığını belirlediği belirtilirken, "Şahısların suç faaliyetlerini planlı ve organize bir şeklide gerçekleştirdikleri, örgüt üyelerinin menfaat birlikteliği içerisinde geçimlerini fuhuştan sağladıkları, başkaca geçim kaynaklarının bulunmadığı ve bu işten haksız kazanç elde ettikleri gözlemlenmiştir" denildi.
 
Ekiplerin 4 ay süren yoğun ve titiz çalışmaları sonucu fuhuş olaylarının örgütlü biçimde gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:
 
"Örgüt kapsamında, İnsan ticareti-fuhuş amaçlı kadın pazarlamak, fuhuşa aracılık etmek, kolaylaştırmak, yer temin etmek, tehdit, şantaj, hakaret gibi suçların işlenmiş olduğu tespit edilmiştir. Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ekipleri'nce 21.12.2013 tarihinde sabah saatlerinde, 200 polisin katılımıyla, başta Şırnak ve ilçelerinin olduğu, Diyarbakır ve Van illeri de olmak üzere toplam 3 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, içerisinde örgüt liderleri, örgüt üyeleri ve örgüte yardım-yataklık yapanların bulunduğu toplam 30 şüpheli yakalanmıştır."

DHA